Tema: dijaspora

Svaki 5 Hrvat iselio iz domovine (Foto: Dnevnik.hr) Svaki 5 Hrvat je iselio "U Hrvatskoj je loše i preporučam svakom mladom čovjeku da ode u Njemačku"

Hrvatsku demografsku tugu oslikava osim ovih poruka iz Vukovara i podatak UN-a da svaki peti Hrvat živi izvan Hrvatske. Iako se na godinu određeni broj Hrvata vrati u zemlju, autobusi su i dalje svakodnevno puni onih koji idu za boljim životom.

Video Foto

Iseljenici žele bolji odnos s Hrvatskom (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Zasjedao Savjet Vlade RH za iseljene Hrvate Dijaspora traži više zastupnika u Saboru i ukidanje dvostrukog oporezivanja

U Vukovaru je zasjedao Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan domovine. Vlada želi poboljšati odnos s dijasporom, potaknuti ih na ulaganja, ali i povratak. Iseljenici pak, poručuju da nisu riješene ni prometne veze s Hrvatskom i da često nailaze na prepreke.

Stranica: 6 |  1 2 3 4 5 6 > >>
Stranica: 6 |  1 2 3 4 5 6 > >>


DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se