Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobio novčanu kaznu

Hrvatskog policajca koji se odazvao pozivu Vojske Srbije vratili na posao

Policajac
Policajac Foto: Robert Fajt/Cropix
Riječ je o 21-godišnjem policajcu u PU vukovarsko-srijemskoj koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. Na taj se poziv odazvao, ali to nije prijavio svojim rukovoditeljima, pa je suspendiran.

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je medijima u petak da je mladi policajac koji se odazvao na poziv Vojske Srbije za regrutaciju i upis u vojnu evidenciju vraćen na posao krajem prošle godine.

Policija je ne otkrivajući identitet potvrdila da je disciplinski postupak protiv policijskog službenika okončan 28. prosinca 2023. pravomoćnim i izvršnim rješenjem Disciplinskog suda u Osijeku.

Pročitajte i ovo Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

Rješenjem je proglašen krivim za počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji te mu je izrečena novčana kazna koja se primjenjuje tri mjeseca.

"S gore navedenim datumom policijski je službenik vraćen u službu", navodi se u odgovoru PU vukovarsko-srijemske koji je upućen medijima.

Riječ je o 21-godišnjem policajcu, raspoređenom u jednom od policijskih postaja na području te policijske uprave koji je krajem 2022. dobio poziv Vojske Srbije za upis u vojnu evidenciju i regrutaciju. On je se na taj posao odazvao, ali to nije prijavio svojim rukovoditeljima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće

Pročitajte i ovo Ilustracija Božićna šetnja Krvoločan napad na našem otoku: Pas izgrizao drugog psa i vlasnicu, policajac ga ubio

Slučaj je ubrzo završio u medijima te je mladi policajac suspendiran, kako su tada naveli iz policije, jer je teško naštetio interesima službe i njezinu ugledu "pa je tako dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe“.

Slučaj je prijavljen Disciplinskom sudu u Osijeku, koji je krajem prosinca prošle godine donio odluku te su mladog policajca vratili na posao u MUP RH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene