Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski borac u Ukrajini

'Ostavio sam plaću od 1000 eura, ženu i djecu – ne borim se za novac!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV razgovarao je s Ivom iz Zagreba, jednim od dvadesetak hrvatskih državljana koji ratuju u Ukrajini.

Pripadnici su Bataljuna Azov, postrojbe koju čine dragovoljci iz drugih zemalja, koji se bore na strani ukrajinske vojske. U razgovoru za Dnevnik Nove TV potvrdili su da su u Ukrajini. Trenutno su u bazi koja se nalazi nedaleko od Marupolja, a uskoro se opet vraćaju na bojište. Kažu da nisu plaćenici i da se ne bore za novac nego da im je jedini motiv pomoći ukrajinskom narodu koji je, kažu, žrtva ruske agresije.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

'Hrvati i Srbi otvorili novu frontu u Ukrajini'

“Nikakvu plaću niti ništa, za sada nismo dobili niti kune! Nemamo za cigarete, nemamo ništa. Išli smo pomoći zemlji koja je napadnuta od jačeg neprijatelja, nadam se da su vam jasni motivi. Novac nije, jer je ovdje plaća manja od 200 dolara“, rekao je Ivo.

„Ja sam dao otkaz, imao sam plaću višu od 1000 eura, ostavio ženu i djecu i nisam jedini u ovakvoj situaciji. Otišli smo ovdje stvarno pomoći ovoj zemlji i ovdje smo se uvjerili da je njima pomoć potrebna. Neorganizirani, neopremljeni, neobučeni, možemo im pomoći jer imamo iskustva u vojsci, neki od nas u ratu. To je jedini motiv, pomoći onima kojima treba pomoć“, izjavio je Ivo za Dnevnik Nove TV.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene