Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci Eurostata

Hrvatska u rujnu zabilježila najveći porast industrijske proizvodnje u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S porastom od 4,5% slijedi nas Češka dok je treća Irska (+4,1%)

Hrvatska je u rujnu imala najveći porast industrijske proizvodnjeod svih 28 zemlja članica Europske unije.

Pročitajte i ovo Poslodavci ga ne smatraju valjanim razlogom za bolovanje: Evo zašto biste trebali dobiti slobodan ako vam je narušeno mentalno zdravlje PODACI EUROSTATA Jesu li Hrvati rekorderi po bolovanju? Pogledajte tko u Europskoj uniji najviše boluje Male plaće Hrvata: Ilustracija - 2 Izvještaj Eurostata Plaće u Hrvatskoj među najnižima u Europi - čak triput manje od irskih

Iščitava se to iz danas objavljenih podataka Eurostata koji navode da je, prema sezonski prilagođenim podacima, porast industrijske proizvodnje u Hrvatskoj iznosio 4,6%. S porastom od 4,5% slijedi nas Češka dok je treća Irska (+4,1%). Najveće padove zabilježile su Danska (-5,6%), Portugal (-4,1%) i Nizozemska (-2,0%). U Europskoj uniji, kao i u eurozoni, Industrijska proizvodnja u rujnu je porasla je za 0,6% i u Europskoj uniji i u Eurozoni, a isti je porast ostvaren i u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Grčić: Na pad industrijske proizvodnje utjecala i...

U rujnu 2013. najveći porast industrijske proizvodnje imala je Irska (+22,1%), Češka (+5,6%) i Mađarska (+5,1). Najveće padove u tom su razdoblju zabilježile Malta (-7,4%), Švedska (-4,1%) i Grčka (-3,5%). (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene