Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske neprilike

Hrvatska se probudila u debelim minusima: Upaljen meteoalarm, pogledajte kada stiže zatopljenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dio Hrvatske jutros se probudio u debelim minusima. Novi tjedan donosi nam i novo zatopljenje.

Hrvatska se jutros probudila u debelim minusima

U Varaždinu, Samoboru i Bednji jutros je izmjereno -13, u Karlovcu i Gospiću-12, Zagreb se probudio s temperaturom zraka od -11, dok je u Osijeku -4. 

Na snazi je narančasti meteoalarm zbog iznimno niskih temperatura za zagrebačku i karlovačku regiju, a za Velebitski kanal, Srednju i Južnu Dalmaciju zbog jakog vjetra. 

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a Foto: DHMZ

Sunčano, no u unutrašnjosti ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, slabjeti i popodne sa sjevera okretati na sjeverozapadnjak, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju. 

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Uskoro novo zatopljenje 

U sljedećem tjednu postupno će biti toplije, no u našoj blizini ili čak preko naših krajeva premjestit će se nekoliko atmosferskih poremećaja, pa isto tako nekoliko puta očekujemo oborine. 

U ponedjeljak navečer i u noći moguće su oborine. Na Jadranu će mjestimice padati kiša, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se lokalno može smrzavati na hladnom tlu.

Na snazi će biti žuti meteoalarm za zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju zbog izrazito niskih temperatura i mogućeg snijega i poledice.

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za ponedjeljak Foto: DHMZ

Pročitajte i ovo U ophodnju s Galjskim mačkarama Stara tradicija U ophodnji s Galjskim mačkarama: Povorku čine samo muškarci, preuzeli i uloge žena

Nova kiša izgledna je u noći na četvrtak koja se i tada može smrzavati na tlu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene