Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nogometna navijačica

Predsjednica će dolaziti na utakmice, ali će biti malo drugačije...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović mogla bi vratiti tradiciju dolaska na utakmice državnog poglavara.

Nova predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović voli sport. Sudeći prema predizbornoj kampanji, nogomet joj je najdraži. Kao mala igrala ga je s braćom, što je spominjala prepričavajući svoje djetinjstvo na Grobniku. Volio je nogomet i bivši predsjednik Ivo Josipović, čak ga je i igrao, no na utakmicama reprezentacije, one najpopularnije nogometne, nije dolazio. Josipović se nije slagao s ljudima koji vode Hrvatski nogometni savez, pa je izbjegavao i svečane lože stadiona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao na inauguraciju FOTO Vučić pozvao Srbe da jednako vole 'i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku' Slika nije dostupna Čuvaju se državnici Zagreb pod pojačanim mjerama sigurnosti

Sport je jako oružje u predizbornim utrkama pa je jedan od prvih poteza tada još neslužbene kampanje bila fotografija na Facebooku Kolinde Grabar-Kitarović u dresu nogometne reprezentacije uoči utakmice Brazil – Hrvatska. Kasnije je oblačila i dresove RK PPD Zagreba u Areni, kao i Slavka Goluže u Rijeci. Bivši hrvatski izbornik čak se i spominjao kao budući savjetnik za sport, ali debakl u Kataru takve je najave barem zasad odagnao.

PRATITE UŽIVO Kolinda Grabar Kitarović priseže na dužnost predsjednice

Provela je nova predsjednica u listopadu i ugodan vikend u Slavoniji kada je nogometna reprezentacija gostovala u Osijeku. Na misi je bila u društvu Davora Šukera i Nike Kovača, ali i nepravomoćno osuđenog na četiri godine zatvora za primanje mita u nogometu, bivšeg potpredsjednika HNS-a Željka Širića. Zbog tog druženja po Splitu su uoči izbora osvanuli plakati koji je vežu za aktualno vodstvo HNS-a, navijačima Hajduka prilično mrsko.

Nova predsjednica će sigurno imati drukčiji odnos prema čelnicima nogometnog saveza od njenog prethodnika. Josipović je ukazivao na loše stanje u domaćem nogometu, dok se Grabar-Kitarović u predizbornim sučeljavanjima jedina od četvero kandidata zalagala za nemiješanje politike u sport.

'Inauguracija će sa sigurnosnog aspekta biti profesionalno odrađena'

'Držim da eventualne nepravilnosti i kriminal u HNS-u trebaju rješavati odgovorne službe, dakle pravosuđe. Ja ću se striktno držati preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora i FIFA-e da se politika ne miješa u sport '', rekla je predsjednica koja je u isto vrijeme balansirala s podrškom navijačima Hajduka.

''Što se tiče navijača Hajduka odajem im čast što su u jednom trenutku ujedinili državu i što su se borili za prava navijača, ne samo u ime Torcide, nego svih navijača u Hrvatskoj.''

Trebalo je u tim teškim trenucima za domaći nogomet (neodigravanje derbija), ne napraviti pogrešku u kampanji pa su se i brisali neki statusi na Facebooku. Članovi njene bivše stranke činili su glavninu Izvršnog odbora HNS-a, a splitski HDZ se stao na stranu navijača Hajduka kontra saveza. Pozivala je tada na dijalog i smirivanje situacije.

Sumnjamo da će nova predsjednica kritizirati nogometne čelnike kao njen prethodnik. Ako je vjerovati rečenom tijekom kampanje, možemo je očekivati u ložama sportskih borilišta bez miješanja u rad onih koji će tamo sjediti u njenom društvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene