Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VODOTORANJ UJEDINIO HRVATSKU

'Hrvatska opet pokazuje da je Vukovar najveći simbol'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani diljem Hrvatske, pa i izvan nje, uključili su se u obnovu vukovarskog Vodotornja.

Umirovljenici, obitelji, udruge, dječji vrtići, tvrtke. Svakog dana iznos donacija sve je veći, no još uvijek daleko od potrebnih 20 milijuna kuna. Kampanja traje do kraja listopada, a detalji načina uplate nalaze se na službenim stranicama grada Vukovara.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Vukovarski vodotoranj - 2 Važno memorijalno odredište Prestižno društvo: Vodotoranj u Vukovaru stao uz bok Eiffelovom tornju te velebnom Burj Khalifi iz Dubaija

Ponosan i prkosan vukovarski Vodotoranj ujedinjuje Hrvatsku. Za njegovu obnovu uplaćeno je 356 tisuća kuna.

'Nešto više od 400 osoba fizičkih i nešto više od stotinu pravnih osoba se uključilo u akciju prikupljanja sredstava', rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Pomoć su obećali gradovi Dubrovnik, Zagreb i Split. Za obnovu Vodotornja ići će i dio prihoda utakmice između Hrvatske i Izraela.

'Mislim da smo na pravom putu i uopće ne sumnjam u uspješan ishod ove cijele akcije', dodao je Penava.

Cilj je skupiti 20 milijuna kuna i Vodotoranj otvoriti posjetiteljima. Do vrha Vodotornja umjesto dotrajalih željeznih stepenica vodit će panoramski lift. Cijeli vrh Vodotornja bit će jedna velika memorijalna soba na čijim će se zidovima prikazivati autentični dokumentarni video zapisi iz vremena stradavanja Vodotornja i grada Vukovara. Vizura Vodotornja ostala bi ista, kao i svih 640 rupa. Vukovarci cijene svaku uplatu.

'Puno, jako puno, zbog toga što Hrvatska opet pokazuje da je Vukovar najveći simbol', rekao je povjesničar Krešimir Bušić.

'Tako je bilo i za obnovu, puno su se gradova javili, eto, ne bi mi imali to što imamo', kazala je umirovljenica Blaženka Knežević.

A solidarnost stiže sa svih strana. Građani iz cijele Hrvatske spremni su donirati sredstva za obnovu. U pripremi su donatorske večeri, humanitarni koncerti. Grad Vukovar u intenzivnu kampanju kreće i s video spotom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene