Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP na konferenciji

'Jedina smo zemlja u kojoj se ne može liječiti neplodnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji zaustavio je sve postupke medicinske oplodnje u svim klinikama, te je u ovom trenutku Hrvatska jedina zemlja gdje nije moguće liječiti neplodnost, istaknuli su Milanka Opačić i Igor Dragovan na današnjoj konferenciji za novinare SDP-a.

Pozvali su predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da nešto konkretno učini i promijeni štetni zakon. Potpredsjednica SDP-ova Kluba zastupnika i glavni tajnik stranke najavili su da će SDP na jesen u saborsku proceduru ponovno uputiti svoj prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, o kojemu je Sabor već raspravljao lani i iza kojega stoji struka. Izrazili su nadu da će ovaj puta za njihov zakon glasovati i oni zastupnici koji su prošli puta bili protiv. (Hina)

Pročitajte i ovo Medicinski pomognuta oplodnja (Foto: Dnevnik,hr) Svaki šesti par je neplodan Na račun HZZO-a možete ići na medicinski potpomognutu oplodnju ako nemate više od 42 godine 3D ilustracija jajne stanice pričvršćene za maternicu (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Put do očuvanja plodnosti Revolucionaran, ali i kontroverzan uspjeh: Znanstvenici prvi put u laboratoriju uspjeli uzgojiti ljudska jajašca

>> Vlada ne podupire SDP-ov prijedlog o liječenju neplodnosti, jer je 'nedorečen'
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene