Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leži u bolnici

Hrvat opljačkan i onesvješten u Čileu treba pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brutalno pretučen i nađen na cesti, s ozljedama opasnima po život. Tragična nesreća ovaj put nije se dogodila na hrvatskim, nego na ulicama dalekog Čilea. No pretučen je hrvatski državljanin, 26-godišnji Zagrepčanin Ivan Stvorić.

Udaljena tisućama kilometara od teško ozlijeđenog sina, očajna majka Vesna moli za pomoć. Ivan Stvorić u induciranoj komi u čileanskoj bolnici leži već tri dana. Isto toliko oka nije sklopila njegova majka u Zagrebu, koja od veleposlanstva svakodnevno iščekuje vijesti o njegovu stanju. 'Bio je na CT-u, ima frakturu lubanje. Zadnja je vijest da ima krvarenje u mozgu i trebali su ga probuditi iz kome, ali danas su javili da su to odgodili', rekla je Vesna. Njezin brutalno pretučen 26-godišnji sin nađen je opljačkan i onesviješten ispod mosta u opasnom kvartu Santiaga. 'On je u biti ostavljen tamo da umre, ali ga je nekim slučajem ipak netko ga je našao', rekla je Vesna.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna Isprsili se Dinamo i Medveščak Majka brutalno pretučenog Hrvata odletjela u Čile

U daleki Čile Ivana je odvela ljubav, gdje se nedugo nakon odlaska i oženio. Namjeravao se vratiti u Zagreb i položiti posljednje ispite na studiju strojarstva, no nesreća mu je pomrsila planove. Bolesna od brige, majka želi što prije do svog sina. 'Ja bi htjela biti tamo s njim. Mislim da to drugi ne može bolje od mene. Da što prije budem kraj njega, jer ovako samo mogu zamišljati kako izgleda po svim tim cijevima, aparatima. Doslovno je na drugom kraju svijeta, ja ne mogu sjesti na vlak i otići', dodaje Vesna. Da što prije skupi novac za avionske karte, pomažu joj Ivanovi prijatelji koji su pokrenuli grupu podrške na Facebooku, tražeći pomoć za prijevoz do Čilea, ali i Ivanovo liječenje.

'Pitanje je kakav će biti oporavak, pitanje je kad ga vratimo u Hrvatsku, koliko će još trebati novaca za njegovo ozdravljenje. Prvo su nam potrebne te dvije karte. Apeliram na turističke zajednice, agencije, bilo koga tko ima veze s avioprijevozom', rekla je Marinela Patalen, Ivanova prijateljica. Do tada zabrinutoj majci ne preostaje ništa dugo, nego dežurati na telefonu. Ivana svakodnevno posjećuje osoblje hrvatskog veleposlanstva, no nitko ne može predvidjeti brzinu njegova oporavka.

Broj žiro računa na koji možete uplatiti sredstva kojim ćete pomoći Ivanu je 2500009 – 3100357084 u Hypo banci, na ime Vesna Stvorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene