Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Horvatinčić još uvijek nema pravomoćnu dozvolu za rušenje tiskare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nako jučerašnjih izjava Tome Horvatinčića kako zaštitna građevinska ograda nije pala, već se samo 'naslonila' na jednu prolaznicu, danas je došlo do novog skandala. Odvjetnica stranaka tvrdi da on iako ima dozvolu, ne može rušiti ni jednu zgradu jer dozvola nije pravomoćna. I protonamjesnik Srpke pravoslavne crkve priprema tužbu. Zbog gradilišta, kaže, ne može obavljati službu Božju.

Kao u maniri holivudske zvijezde, po dječjim ručicama i nožicama zagrebački gradonačelnik jutros je sa smiješkom ispisivao svoje ime i prezime.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Projekt 'Cvjetni trg' Horvatinčić u Gradskoj skupštini tražio rješenje za Varšavsku Slika nije dostupna Gradonačelnik u obrani interesa grada Bandić: Projekt 'Cvjetni' od javnog interesa za Zagreb

Kako i ne bi, kad je nekoliko minuta prije praćen policijom, fotoreporterima te pogledima znatiželjnih susjeda upisao još jedan predizborni bod. 

Korak po korak, prvo je ponosno predstavio 1.500 metara novog zagrebačkog asfalta, dok su građani ostali zatečeni igrokazom u režiji gradskog poglavarstva. Ipak, na škakljiva pitanja o padu zaštitne ograde u središtu metropole opet isti odgovor i pozivanje na institucije pravne države te građevinsku inspekciju.

Na građevinsku inspekciju pozvala se i srpska pravoslavna crkva nakon incidenta s padom ograde, pa je utvrđeno da navodno 'nema elemenata za postupanje'. 

No, protonamjesnik Milenko Popović kaže da više ne može idržati. Uz to što ugrožava sigurnost vjernika, buka s Horvatinčićevog gradilišta ometa im svakodnevno bogoslužje.

Iako se stječe dojam kako je Cvjetni prolaz završena stvar odvjetnica koja zastupa stranke u postpuku svoju dokumentaciju je već prikupila. Tvrdi da ništa još nije gotovo. Jedina dozvola koju Horvatinčić posjeduje, i to ona za rušenje tiskare još nije pravomoćna.

No, Tomo Horvatinčić ima dobru sposobnost uvjeravanja. Nakon što je jučer tvrdio da zaštitna ograda nije pala, već se samo malo naslonila na jednu prolaznicu, tko zna u što će uvjeravati idući put kad možda u igri ne bude bila snimka s nadzorne kamere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene