Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostalo neprodano

Holding daje zajam zaposlenicima da kupuju stanove u Jelkovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkom naselju Novi Jelkovec od ukupno 2713 ostalo je više od 600 neprodanih useljivih stanova.

Kako bi potaknula prodaju tih stanova, Uprava Zagrebačkog holdinga svojim će zaposlenicima omogućiti zajam u visini 100 eura po četvornom metru kupljenog stana s rokom otplate do pet godina i kamatom od četiri posto godišnje, izvijestio je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro. Uprava Zagrebačkog holdinga donijela je tu odluku, a da bi se počela primjenjivati treba je odobriti skupština tog trgovačkog društva, što se očekuje do kraja godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

A kako bi i sve ostale građane potaknula na kupnju stanova u Novom Jelkovcu, Uprava Zagrebačkog holdinga diferencirala je cijenu stana, ovisno o položaju i veličini. S bankama se pregovara o povoljnijim uvjetima kreditiranja, uz određene pogodnosti korisnicima kredita, izjavio je Viro. Cijene dosad neprodanih variraju od položaja stana u naselju i veličine, od 1.149 eura/m2 do 1.295 eura/m2.

Ovisno o položaju stana u zgradi, cijena pojedinog stana se dodatno umanjuje za dva posto za stan na zadnjem katu te za četiri posto za stan u prizemlju, odnosno suterenu. Uprava Zagrebačkog holdinga omogućila je i zakup garaža u zoni A tog naselja na dvije godine uz mogućnost da ako u tom roku zakupac kupi garažu, plaćena zakupnina se priznaje kao dio cijene garaže. Cijena zakupa garaže je 615 kuna mjesečno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene