Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojica iza rešetaka

Uhićen ubojica Ivane Hodak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela muškarca osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak koji se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi. Radi se o 61-godišnjem muškarcu kod kojeg je pronađen i pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak.

Osumnjičeni je, kako neslužbeno saznajemo, Zvonimira Hodaka krivio za otkaz u tvrtki u kojoj je radio 90-ih. Po svemu sudeći, u vodu padaju teorije da se radi o mafijaškom ubojstvu. Do samog uhićenja je došlo noćas oko 3 sata. Obitelji Hodak je vijest o uhićenju osumnjičenog za ubojstvo Ivane došao osobno priopćiti Ravnatelj policije Vladimir Faber.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna Suđenje Mladenu Šlogaru VIDEO: Iskazi Zvonimira i Ljerke Mintas-Hodak

Ubojica Ivane Hodak je do sredine devedesetih radio u sportskom parku Mladost kada je u sudskom sporu ostao bez zaposlenja. Nakon toga se nikad nije oporavio te je završio na ulici kao beskućnik, a  za svoju sudbinu je krivio Zvonimira Hodaka. Navodno se na suludi čin odlučio nakon što je Hodak ušao u središte zanimanja javnosti zbog slučaja Vladimira Zagorca. Ne odbacuje se ni mogućnost da je planirao ubiti cijelu obitelj Hodak, te da u tome nije uspio jer se kobnog dana na stubištu pojavila samo Ivana. Po prvotnim neslužbenim informacijama, policija je prvo pronašla pištolj kojim je ubijena Ivana te su na osnovu njega pronašli ovog osumnjičenog muškarca.

Borovec: Motivi su nam jasni

 'Ubojica je uhićen, motivi su nam jasni i možemo reći da je kazneno djelo riješeno', potvrdio je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec. O ostalim pojedinostima nije želio govoriti do izvanredne konferencije za novinare koja će se održati točno četiri mjeseca od zločina.

Majka ubijene Ivane, Ljerka Mintas Hodak,  nam je potvrdila da je uhićen ubojica njezine kćeri. Kratko nam je rekla da je potresena, ali da je zadovoljna što je nakon četiri mjeseca napokon pronađen ubojica. Uskoro pogledajte prvu snimljenu reakciju Ljerke Mintas Hodak. Zvonimir Hodak trenutno nije na raspolaganju za izjavu.

Pavasović Visković: Bio sam u pravu kada sam rekao da je riječ o nečemu van pameti i posve amaterskom

I odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, s kojim je Ivana Hodak bila u vezi posljednjih dana svog života, potvrdio je za Dnevnik.hr kako je istina da je uhićen ubojica.

'Istina je. To je vijest koju smo čekali i za koju smo znali da će nas uznemiriti. Moja prva reakcija nakon ubojstva je bila da je to van pameti i potpuno amaterski te izgleda da sam bio potpuno u pravu', rekao nam je Pavasović koji se čuo s Ivaninom majkom, Ljerkom Mintas Hodak.

Pavasović Visković je potvrdio da je policija kod ubojice pronašla pištolj marke "tetejac" kojim je ubijena Ivana Hodak. 'To je isto kao da imaju tragove otisaka prstiju, jer na svijetu ne postoje dva pištolja koji mogu ispaliti na isti način', kazao je odvjetnik.

Mesić pohvalio rad policije zbog uhićenja Ivane Hodak

U povodu uhićenja osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak predsjednik Republike Stjepan Mesić pohvalio je danas rad policije u tom slučaju te izrazio nadu da će se uskoro otkriti i nalogodavci ubojstva Ive Pukanića.

Predsjednik je rekao da je očito da se sada događa nešto što je i ministar (unutarnjih poslova) Tomislav Karamarko obećao, da će policija biti profesionalna i da će samo na takav način raditi svoj posao. "Ovo je ipak jedan od rezultata i dobro je da je tako, jer prestat će špekulacije, prestat će optuživanje onih koji s tim nemaju ništa, a na kraju potvrdit će se da policija može ako joj se stvore uvjeti obaviti svaki posao", izjavio je predsjednik Mesić za Hrvatsku televiziju.

Podsjetimo, Ivana Hodak, kći odvjetnika koji brani generala Vladimira Zagorca u jednom od najkontroverznijih pravnih slučajeva u Hrvatskoj, ubijena je s dva hica iz pištolja 6. listopada prošle godine. Policija je ispitala više stotina osoba, a osumnjičenih, kao ni konkretnih informacijama o tome kako istraga napreduje, sve do sada uopće nije bilo.

>> VIDEO: Tko je bila Ivana Hodak?

>> Amir Mafalani zna tko je ubio Ivanu Hodak?

>> Ljerka Mintas Hodak: Žalosti me kada vidim da nema pomaka

Zbog brutalnog ubojstva Ivane Hodak pala su dva ministra i ravnatelj policije: Sanader je smijenio ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića, ravnatelja Marijana Benka i ministricu pravosuđa Anu Lovrin. MUP je preuzeo dotadašnji ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko, a novi ministar pravosuđa postao je Ivan Šimonović, Ravnatelj policije Vladimir Faber.

Nekoliko dana poslije Ivane, ubijeni su Ivo Pukanić i Niko Franjić pa su oba atentata stavljena u kontekst mafijaških ubojstava. Ivanin otac, Zvonimir Hodak, je nakon ubojstva optužio Hrvoja Petrača i njegovu obitelj zbog slučaja Vladimira Zagorca. Poslije su Hrvoje Petrač i njegovi sinovi prošli na poligrafu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene