Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li uspjeti?

Petrov, Karamarko i Orešković popili kavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Tihomir Orešković održao je sastanak s potpredsjednicima Vlade Tomislavom Karamarkom i Tihomirom Oreškovićem, potvrđeno nam je u Vladi.

Danas su sastanak održale, posljednjih dana zaraćene strane, dva potpredsjednika Vlade - Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Pročitajte i ovo Kava puna insekata, ilustracija Drama u zračnoj luci Popila kavu i završila na intenzivnoj njezi: Doktori joj se satima borili za život Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi"

Hrvatski premijer Tihomir Orešković najavio je već u utorak u Parizu da će se u srijedu sastati s potpredsjednicima Vlade i vidjeti na koji način se mogu smanjiti tenzije između njih.

Slučajno ili ne, u trenutku kad je Ministarstvo financija izvijestilo da se zaduživanje odgađa zbog visokih kamata, potpredsjednici Tomislav Karamarko, Božo Petrov i premijer Tihomir Orešković pili su kavu u Banskim dvorima.

Premijer je tako pokušao smiriti uzavrele strasti, nakon što su u Mostu skinuli rukavice i ultimativno zatražili odlazak Karamarka iz Vlade. Novi udarac Karamarku je odluka Drage Prgometa i HRIDI, koji će - dođe li do toga - glasovati za njegov opoziv.

'Malo ćemo se popričati, popiti kavicu'

'Tu sam dva dana, danas se vraćam iz Pariza, sutra ću se naći s potpredsjednicima Karamarkom i Petrovom. Malo ćemo se popričati, popiti kavicu pa vidjeti na koji način ćemo malo smanjiti tenzije, ali uvjeren sam da imamo zajedničke ciljeve', rekao je Orešković u Utorak na kraju svog dvodnevnog posjeta Parizu.

'Mislim da trebamo komunicirati, naći ću se Karamarkom i Petrovim, imamo zajedničke ciljeve. Ja ću raditi svoj dio posla i zato sam danas tu, da pošaljemo pozitivne poruke. Trebamo se naći i vidjeti kako ostvariti zajedničke ciljeve, da podignemo standard hrvatskih građana. To je kao u obitelji, ne moramo se uvijek slagati oko nekih tema, ali ono oko čega se slažemo jest ono što smo obećali građanima, podizanje standarda', rekao je Orešković zamoljen da komentira dosad najveću političku krizu u sadašnjoj hrvatskoj Vladi.

'Nesporazumi se mogu riješiti ukoliko je jasno što je u fokusu'

Danas su novinari ministra Šustara pitali može li se nakon svega što je izrečeno među partnerima u Vladi, naći zajednički jezik i nastaviti dalje. U optimističnom duhu odgovara kako u svim suradnjama ima nesporazuma, ali da je sve moguće riješiti.

'Uvijek u ovakvim suradnjama koje su teške, tegotne, ima nesporazuma. Ali nesporazumi se mogu riješiti ukoliko je jasno što je u fokusu. A premijer je to jako lijepo rekao, u fokusu je 61 reforma. Na tome se mora raditi. To je ogroman posao. Imamo prve pozitivne odjeke iz Europske komisije i time se treba rukovoditi. Moram priznati da je nevjerojatno u Hrvatskoj, gledamo naše europske prijatelje i partnere, da još uvijek prevladavaju te negativne emocije. Mislim da Hrvatska može puno bolje, lakše je raditi kad su pozitivnije emocije u điru. A nesporazumi su sastavni dio političkog procesa', smatra Šustar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene