Obavijesti Video Pretražite Navigacija
komentar Lane Ružičić

Jednu riječ trebalo bi reći Danki i njezinoj mami

Nestala Danka Ilić
Nestala Danka Ilić Foto: Nova.rs
Nakon deset dana potrage za malenom Dankom iz Bora u Srbiji stigla je najgora moguća vijest. Danka je mrtva. Ali u ovih deset dana traganja umrlo je i dostojanstvo, i briga, i razumijevanje, i strpljenje, i razum. Komentatori na društvenim mrežama još su jednom pokazali da čovječanstvo umire, ako već nije umrlo.

Kravo glupa, droljo, priznaj gdje si je zakopala i što si joj učinila. Ti si nemajka koja je ubila svoje dijete. Prodala si je – to su samo neke od poruka na društvenim mrežama posljednjih dana.

Jedna je majka u utorak 26. ožujka izgubila svoje dijete. Nema ni dvije godine, djevojčica s repićem je nestala. Umjesto suosjećanja krenule su spekulacije. Ljudi s ''ovih prostora'' umislili su da su FBI-evci, CSI-evci, inspektori i sve ostalo. I dio medija uplivao je u te vode. Prenosilo se danima da je jedna susjeda rekla da majka nije zazivala Danku, da je guglala granični prijelaz, insinuiralo se da je dijete prodala jer je obitelj u velikim dugovima…

Što je djecu vodila u šetnju kad je taj dan padala kiša, pitali su se stručni fejsbuk kriminalisti koji nisu ni trepnuli što su objavljene fotografije na kojima su djeca i automobil suhi. Ne, dobro je zvučalo da je sumnjiv mamin potez. Banjsko Polje blizu je granice s Rumunjskom i Bugarskom. I evo odmah zapleta da je zločesta mama prodala dijete.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Stravičan zločin Pojavila se slika automobila koji je udario Danku: Oglasio se i otac jednog od uhićenih

I kad su stručnjaci za otmice i nestanke već spekulirali o tome gdje je sve dijete moglo završiti, pojavila se informacija koja je dala novi zaplet u ovoj mučnoj i odvratnoj priči. Mala je Danka već bila mrtva, njezino tijelo bačeno je na deponij, ali cijeli je Balkan provodio forenzičku analizu snimke Srbina iz Beča na kojoj su baka, majka i mala djevojčica. Stručnjaci su govorili da ima iste oči, isti tužan pogled, istu kosu, istu dudu, tenisice… Ni kad se javila nesretna žena sa snimke spekulacije nisu prestale, možda su čak postale još gore.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Tragičan kraj potrage VIDEO "S kakvim mi monstrumima imamo posla": Pogledajte kako je Vučić u suzama objavio da je mala Danka ubijena

Mučno je i strašno ovdje sad nabrajati što se sve pisalo, što su fejs heroji i ratnici bili u stanju istresti na društvenim mrežama. Sve u vezi s nestalom djevojčicom bilo je danima top-tema. U redu je da svatko ima mišljenje, u redu je i da je to mišljenje pogrešno, pa čak i da je grozno. Ali je li u redu to mišljenje javno napisati? Nije.

Hoće li itko Dankinoj mami reći oprosti zbog svega što je mogla čuti o sebi u trenucima najgore neizvjesnosti? Neće.

Osim mami, treba reći oprosti i malenoj Danki i svim drugim djevojčicama i dječacima koji žive u svijetu gdje je moguće da te netko pregazi automobilom i umjesto spašavanja života odluči malo bespomoćno tijelo baciti na deponij. Oprosti nam svima, sve smo manje ljudi.

Aktualno Mučni detalji ubojstva malene Danke: Udarili su je automobilom i ubacili je u gepek preko alata... Danka Ilić Danka Ilić Foto: Društvene mreže/Screenshot Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Foto: MUP.rs/Nova.rs/Screenshot Danka Ilić Danka Ilić Foto: Instagram/_milos_o3o Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 3 Foto: Cropix/Cropix +0 Potraga za nestalom Dankom Ilić u Boru - 5 Svijet Mučni detalji ubojstva malene Danke: Udarili su je automobilom i ubacili je u gepek preko alata... 1/5 >>


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene