Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko Holdinga

HNS želi ubrzati prodaju stanova u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HNS preuzeo je odgovornost za stanogradnju u Zagrebu kroz Zagrebački holding.

'Želimo potaknuti prodaju oko 700 stanova u naselju Novi Jelkovec i tako 'osloboditi' oko 500 milijuna kuna koliko danas 'leži' u neprodanim stanovima', kazala je članica Uprave Zagrebačkog holdinga i članica predsjedništva HNS-a Alenka Košiša Čičin Šain na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNS-u na kojoj je bio nazočan i direktor Holdingove podružnice 'Stanogradnja' Filko Cezner.

Pročitajte i ovo Zgrada u Podbrežju Prrojekt od 40 milijuna eura Grad Zagreb kreće u izgradnju gotovo 300 stanova za jeftiniji najam, objavljena lokacija Slika nije dostupna raspisan javni poziv U potrazi ste za stanom? Država ima (ras)prodaju, najjeftiniji košta tek nešto više od 20 tisuća kuna

Od 700 stanova prodano 39

Napomenula je da je od listopada do prosinca, otkako je Cezner direktor Stanogradnje, od 700 stanova prodano 39, dok ih je ranije ove godine prodano svega dva. 'Stanovi se nisu prodavali proaktivno već se čekalo da kupci pokucaju na vrata', kazala je Čičin-Šain i ocijenila kako je najbolje da Holding preuzme prodaju stanova od banaka budući da je za to i najviše zainteresiran pa će se u siječnju u Holdingu u Vukovarskoj ulici za potencijalne kupce otvoriti i kontakt-centar.

>> Holding daje zajam zaposlenicima da kupuju stanove u Jelkovcu

Djelatnicima Holdinga 100 eura po metru kvadratnom

Kako bi u Holdingu potaknuli prodaju stanova, Košiša Čičin-Šain je navela da su uveli diferencirane cijene od 1.149 do 1.295 eura po četvornom metru stana, ovisno o položaju stana u zgradi i naselju pa se tako cijena pojedinog stana dodatno umanjuje za dva posto za stan na zadnjem katu te za četiri posto za stan u prizemlju.

Ciljana skupina postali su im zaposlenici Holdinga, njih gotovo 13 tisuća pa je tako, na prijedlog Stanogradnje, Holding ponudio svojim djelatnicima zajam za kupnju stana u Novom Jelkovcu u visini od 100 eura po četvornom metru, uz kamatnu stopu od 4 posto godišnje i na rok povrata od pet godina. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene