449884
449884
449884
449884
449884

Vrdoljak: 'Anka Mrak Taritaš rasturila je sve protukandidate'

  • , 12.09.2016., 12:25
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska narodna stranka održala je konferenciju za novinare na kojoj su izrazili svoje veselje izbornim rezultatom za tu stranku.

 
 
 
 
Anka Mrak Taritaš (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Anka Mrak Taritaš (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, kazao je kako su rezultati HNS-a na izborima izuzetni. 'Jako smo zadovoljni sa 127.000 preferencijalnih glasova, što je više nego prije godinu dana iako je manje ljudi izašlo na izbore', istaknuo je te dodao kako je HNS dobio devet mandata u koaliciji.

'Zabrinjava nas daleko manja izlaznost nego zadnji put', kazao je Vrdoljak te se osvrnuo i na sveukupni rezultat Narodne koalicije.  Rekao je da HNS njime nije zadovoljan, ali njihovi kandidati pokazuju da je HNS u uzlaznoj putanji unatoč svemu što se događalo na hrvatskoj političkoj sceni.

'Anka Mrak Taritaš rasturila je sve protukandidate na izbornim listama', ustvrdio je Vrdoljak.

'Neizmjerno sam ponosna na HNS, moji kolegice i kolege napravili su odličan rezultat, HNS je na uzlaznoj putanji, svake godine sve više jača i ove godine izbori su pokazali koliki su potencijalni pred nama, pred nama su lokalni izbori', Vesna Pusić

'Postoji tuga jer koalicija nije ta koja ima danas priliku da se veseli, ali dopustite nama u HNS-u da se veselimo. Naše veselje se sastoji u tome da smo imali odlične kandidate i odradili smo odličan posao. Kada imate viziju i cilj imate i rezultat', kazala je Mrak Taritaš.

'Imamo ljude koji su vrijedni i koji znaju posao. Imamo ljude koji su donijeli 11 mandata na listi Narodne koalicije, a mi smo zaslužili devet', istaknula je Mrak Taritaš.

Na konferenciji je govorio i Milorad Batinić koji je nosio treću izbornu jedinicu te kazao da je HNS 'lider sjevera i ubuduće će biti tako'.

Na pitanje bi li Zoran Milanović trebao snositi odgovornost za loš izborni rezultat koalicije, Vrdoljak kaže: 'To nisu pitanja na koja možemo odgovoriti. Došli smo govoriti o dobrim rezultatima HNS-a i pobjedi HNS-a. Imamo razloga za zadovoljstvo.'

'Pitanje za milijun dolara'

Dodao je kako se političke elite moraju zamisliti kako birače dovesti na birališta jer je odaziv na jučerašnjim izborima bio izrazito slab.

Što se tiče sastavljanja buduće Vlade, Vrdoljak je istaknuo da će je sastavljati HDZ i Most, a to kako će ona funkcionirati pitanje je za milijun dolara.

'Nismo ni s kim razgovarali. Za očekivati je da HDZ s Mostom sastavi vladu. Ne vidim našu ulogu u Vladi koju će sastavljati HDZ i Most. Prirodno je da koalicijski partneri formiraju vVladu. Zašto bi se mi tu miješali? Nema vlasti pod svaku cijenu', jasan je Vrdoljak.

Zaključuju kako će se sada fokusirati na rad za lokalne izbore. 'Vidjeli smo da imamo puno lidera koji puno vrijede', rekao je Vrdoljak. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se