447563
447563
447563
447563
447563

Ivan Vrdoljak - Bivši ministar gospodarstva ljubitelj je nogometa

  • , 22.08.2016., 19:16
  • Autor:
  • komentara

Bivši je ministar gospodarstva, Ivan Vrdoljak, u politici od 2000. godine, a u slobodno je vrijeme strastveni zaljubljenik u nogomet.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

Ivan Vrdoljak je rođen 22. lipnja 1972. godine u Osijeku. U rodnom je gradu završio osnovnu školu, gimnaziju (smjer matematika-informatika) i Elektrotehnički fakultet na kojem je i diplomirao elektrotehniku.

Nakon rada u struci, gdje se zaposlio već kao student u Brazilu u tvrtci RPM Engeharia kao projektant. Potom se 1999. zapošljava u Novoj livani u Osijeku kao inženjer pripravnik u atomatizaciji. Nakon toga prelazi u poduzeće Neo inženjering gdje radi kao voditelj projekata u procesima automatizacije i upravljanja gdje rade za pazinski Puris, slovenski Moste, Šoštanj iz Velenja.

Od 2000. godine postaje član HNS-a. Iste godine postaje tajnik podružnice stranke u Osijeku. 2001. godine izabran je za člana središnjeg odbora HNS-a, dok godinu dana kasnije postaje predsjednik osječkog ogranka stranke.

U dvanaestoj Vladi RH, nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima 2011. godine postaje najprije ministar graditeljstva i prostornog uređenja a potom, nakon odlaska Radimira Čačića iz Vlade, od 16. studenog 2012. preuzima resor gospodarstva.

Ivan Vrdoljak (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)

'Uvijek tvrdim da možemo biti bolji i tko se nije rodio ni kao savršeni ministar ni sa iskustvom ni sa znanjem. I neka iskustva koja, pa i negativna i pozitivna, imamo od prošle Vlade, moramo primijeniti u sljedećoj da bi Hrvatsku napravili boljom', rekao je nedavno u razgovoru za Dnevnik Nove TV, Ivan Vrdoljak.

Bivšem je ministru strast nogomet, a jedan je od osnivača malonogometnog kluba HNS Osijek.

Oženjen je i otac troje djece, dvoje iz braka sa sadašnjom suprugom, te djevojčice iz prvog braka.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se