448494
448494
448494
448494
448494

HNS oštro odgovorio na ultimatume Mosta

  • , 31.08.2016., 09:19
  • Autor:
  • komentara

Hrvatska naorodna stranaka - liberalni demokrati (HNS) traži od Mosta nužna jamstva za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti, među kojima je i jamstvo da će Most početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

S obzirom da Most traži jamstva od drugih političkih stranaka, HNS traži jamstva od Mosta koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti, istaknuo je u srijedu HNS u priopćenju za javnost.

Navedeno je nekoliko jamstava koje traže da Most ponudi uz napomenu "da svakako sva ova jamstva Most mora ovjeriti kod javnoga bilježnika".

HNS traži jamstvo da će "Most početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih, a prestati političku odgovornost prebacivati na povjerenstva, stručnjake, liječnike, specijaliste, indicije obavještajne zajednice, konzultacije kod predsjednice ili referendume".

Među nabrojenih sedam traženih jamstava, koja sva imaju redni broj 1, je i ono da će "Most priznati samome sebi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da je politička organizacija (bilo bi poželjno da kaže i čija), te će priznati i da njihovi članovi i kandidati na izborima nisu promatrači političkoga sustava već političari, s obzirom na to da se bave - politikom".

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Tražena jamstva su i - da će Most odustati od maltretiranja hrvatske javnosti i prijetnji trećim izborima u godinu dana ako Božo Petrov ne postane premijer, bez obzira na broj osvojenih mandata, da će se ispričati građanima što nisu proveli ni jednu obećanu reformu, te obećati da će početi rješavati i druge probleme, a ne samo one koje je sam stvorio, poput dovođenja Tomislava Karamarka na vlast.

Također, HNS traži da se Most obveže da će na svaku mjeru koja se tiče drugih političkih stranaka prethodno donijeti i provesti najmanje pet mjera koje se odnose na poboljšanje života građana, da će svečano obećati da će dužnosti u Vladi obnašati tek nakon završetka ubrzanoga tečaja iz funkcioniranja države i gospodarstva, a u skladu s potrebama građana i važnosti situacije u državi, što znači i nakon 17 sati radnim danom te u dane vikenda, te da će, zaključno, "Most konačno utvrditi najbolji put do Hrvatskoga sabora, da putem ponovno ne izgubi znatan broj zastupnika". (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se