Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje HND-a

HND: Policija i DORH moraju zaštiti novinare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko novinarsko društvo uputilo je prosvjed zbog divljačkog ispada izvršnog dopredsjednika NK Dinamo Zdravka Mamića.

Podsjetimo, Mamić je sinoć nakon sjednice skupštine prijetio novinaru tportal.hr-a Borutu Šipsu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

>> Veliki incident: Mamić na rubu živčanog sloma potpuno izgubio kontrolu!

U priopćenju HND-a stoji da je ovo samo posljednji u dugačkom nizu prostačkih ekscesa Dinamovog dužnosnika, od kojih apsolutno nijedan dosad ni na koji način nije sankcioniran, te da su meta njegovih napada u pravilu kolege novinari koji nastoje korektno odraditi svoj posao.

Zaštititi novinare od prijetnji

"Ovim putem pozivamo policiju i Državno odvjetništvo da najhitnije ispitaju sve okolnosti posljednjeg incidenta i iskoriste sve svoje zakonske ovlasti kako bi se novinare ubuduće zaštitilo od vrijeđanja i prijetnji premlaćivanjem, čak i smrću u nekim slučajevima.

Kao društveno odgovorna udruga, HND javno poziva sve institucije pravne države da konačno utvrde poštuju li se u 'Dinamu' Zakon o sportu i ostali pravni propisi Republike Hrvatske, te kolegi Borutu Šipsu i cijeloj javnosti pruži odgovor na pitanje na koje je Zdravko Mamić odbio odgovoriti", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene