Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nacionalni park Paklenica

IZNEMOGLA I USRED NIČEGA Djevojci pozlilo od astme, HGSS je spasio helikopterom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izrazito neprohodnog terena i lošeg općeg stanja unesrećene odlučeno je da se pozove helikopter i dežurna ekipa HGSS-a sa Divulja.

Hrvatska gorska služba spašavanja morala je zajedno sa spašavateljima iz BiH u akciju zbog djevojke kojoj je pozlilo u Nacionalnom parku Paklenica.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Volonteri HGSS-a - 2 BOLJA HRVATSKA Mnoge su ljude spasili, a za sebe kažu: "Strah je uvijek prisutan, ne znamo kako će završiti - nismo supermeni" Slika nije dostupna Nesreća na Velikom ćuku VIDEO Pogledajte snimku dramatičnog spašavanja unesrećenog alpinista

Poziv su dobili jučer poslijepodne posredstvom Centra 112 od stranog državljana čija je djevojka iznemogla i teško disala zbog astme.

Razgovorom sa stranim državljaninom utvrđena je lokacija unesrećene na teško prohodnom planinarskom putu između Manite peći (Kanjona Velike Paklenice) i Vidakovog kuka. Odmah po dojavi dežurna ekipa je krenula na teren te su obaviješteni i ostali pripadnici Stanice Zadar o akciji u tijeku.

NAKON TRAGEDIJE NA PLITVICAMA Jesu li turisti sigurni u našim nacionalnim parkovima?

Akciji se pridružilo i troje spašavatelja iz BiH, Stanice Sarajevo. Tim od osam spašavatelja stigao je do unesrećene te je hitnim pregledom utvrđen izuzetno visok puls i otežano disanje. Zbog izrazito neprohodnog terena i lošeg općeg stanja unesrećene odlučeno je da se pozove helikopter i dežurna ekipa HGSS-a sa Divulja.

Helikopter je stigao u 18.50 te je unesrećenu prevezao u Zračnu luku Zemunik gdje je predana Hitnoj medicinskoj pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene