Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Hotmail

Plenković kaže da on nije zvao Šavorića, a ne sjeća se tko jest: "Što bih ja vama otkrivao te detalje, to je potpuno nebitno"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sabina Tandara Knezović prati središnji odbor stranke (Foto: Dnevnik.hr) Sabina Tandara Knezović prati središnji odbor stranke (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Središnji odbor HDZ-a poslijepodne je održao sastanak pripreme za izvještajni sabor te stranke koji će se održati u subotu.''Jednoglasno je prihvaćen nacrt promjena statuta HDZ-a'', rekao je Plenković nakon sastanka.

Iako u svom nazivu ima riječ izvještajno, to ne znači da se neki član na saboru neće pobuniti protiv aktualnog vodstva. Stoga vodstvo svih ovih dana umiruje i poziva na jedinstvo. No, afera hotmail itekako je naštetila i predsjedniku stranke i samo stranci. Vidjelo se već da je išao na neke ustupke desnom krilu stranke.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta Detalji suradnje HDZ i DP potpisali koalicijski Sporazum: "Sve ćemo vam reći sutra" Domovinski pokret Sve poznato do kraja tjedna Jedno ime ipak neće biti dio kadrovske križaljke: "Neću biti u Vladi, koliko god ste to računali"

Oni koji razmišljaju da bi svrgnuli Plenkovića za sada čekaju u zajedi. Kada će biti taj trenutka i hoće li uopće taj trenutak doći nitko ne zna. Neki kažu da u HDZ-u vlada i do pet nepomirljivih struja.

Pred izvještajni sabor, vodstvo HDZ-a izlazi s nikad manjim rejtingom od izbora. Čekaju se i nove brojke da se vidi koliko će afera hotmail utjecati na stranku.

Uoči sjednice Središnjeg odbora HDZ-a nitko od ministara ne očekuje kritike na rad predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Ministrice i ministri smatraju kao niti zbog afere hotmail nije poljuljano povjerenje članstva u predsjednika HDZ-a. Svi oni očekuju kako će izvještajni sabor stranke pokazati snagu i jedinstvo.

''Jednoglasno je prihvaćen nacrt promjena statuta HDZ-a'', rekao je Plenković.

Unatoč različitim strujama u HDZ-u, smatra da se nitko neće buniti. ''To je prigoda da svi zajedno raspravimo aktualni trenutak Hrvatske i stranke'', kaže on.

Na upit novinara komentirao je i prijavu SDP-a Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. ''Pa to je njihovo pravo. Mislim da je to dio političke utakmice koju gledamo u zadnje vrijeme'', kaže Plenković.

Na pitanje hoće li on prijaviti čelnika Mosta Božu Petrova, kaže da nema običaj prijavljivati ljude.

Besplatno korištenje ureda

Komentirao je besplatno korišitenje ureda Šarovića za snimanje spota za promidžbenu kampanju ''Vjerodostojno''. ''HDZ je angažirao agenciju. Kako su oni regulirali s nekim drugim subjektima taj proces, to nije bio niti predmet mog interesa niti sam s tim bio u tijeku'', rekao je Plenković.

Još se jednom osvrnuo na svoje poznanstvo s odvjetnikom Borisom Šavorićem koji je sudjelovao u izradi lex Agrokora.

"Mislim da je gospodin Šavorić došao u dobroj volji da pomogne u procesu. Ja ga osobno nisam zvao, pozvan je iz Vlade. Pozvan je nakon konzultacija, kad smo razmišljali tko bi nam mogao doći, ja nisam imao ništa protiv," rekao je Plenković.

"Nebitni detalji"

Na ponovljene novinarske upite tko je onda zvao Šavorića, Plenković nije želio odgovoriti.

"Što bih ja vama otkrivao takve detalje? Kojih se niti ne sjećam, i u krajnjoj liniji, potpuno su nebitni", rekao je Plenković i - otišao.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene