Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali priopćenje

HBK: Prijedlog Zakona o MPO krši zakone i moralna načela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska biskupska konferencija oglasila se priopćenjem o prijedlogu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

'Naša je dužnost upozoriti javnost o moralnoj i pravnoj neprihvatljivosti namjere da se predloženim Zakonom o medicinski potpomognutoj oplodnji legalizira zamrzavanje ljudskih zametaka, omogući stvaranje ljudskog zametka spajanjem sa spolnim stanicama zamjenskog roditelja, te omogući stvaranje zametka izvan obiteljskog okružja i time lišavanje takvim postupkom rođenog djeteta prava na oba roditelja', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRIGA ZA ČOVJEKA Plenković se sastao s biskupima u Banskim dvorima: Sad i HBK poziva na cijepljenje Slika nije dostupna Iustitia et Pax Oglasila se i Crkva o koroni, posebno se okomila na širenje teorija zavjere: "To je neprihvatljivo"

HBK smatra da se tim prijedlogom krše prava djeteta, Ustav RH, Konvencije o pravima djeteta, Obiteljskog zakona te Zakona o suzbijanju diskriminacije te da iz tih razloga donošenje zakona 'neće primjereno riješiti problematiku tog delikatnog područja'.

>> Pogledajte kako je Dunja Špoljar umalo rasplakala Sabor: Moja kći je dijete iz epruvete

'Takav zakon koji svojim rješenjima u potpunosti zanemaruje opća moralna načela dugoročno bi se mogao negativno odraziti na moral najširih krugova ljudi', stoji u priopćenju. HBK dodaje kako se 'donošenjem takvog zakona otvara mogućnost manipulacija s roditeljstvom i u konačnici podriva obitelj utemeljena na bračnoj zajednici.'

'Stoga, pozivamo saborske zastupnike, a posebno one koji su katoličke vjere, da ne donose zakone koji su moralno-pravno štetni a potičemo vjernike i sve ljude otvorene istini da uoče kakve sve opasnosti proizlaze iz takvih nemoralnih zakona, da odbiju koristiti one mogućnosti koje se protive moralnim zakonima te da koriste sva legalna sredstva građanskog utjecaja kako protiv donošenja, tako i za izmjenu neprihvatljivih zakonskih rješenja', priopćili su u HBK.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene