Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio HAK

Prometne preporuke za blagdanski vikend: Pogledajte kada je nabolje putovati da izbjegnete gužve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči blagdanskog vikenda pojačan je promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Srbijom. Najveće gužve očekuju se u petak pa prijevoznici uvode dodatne autobuse i vagone. Za one koji kreću na put, stigle su i preporuke iz HAK-a.

Na zagrebačkom autobusnom kolodvoru već je jučer bilo prometno. Uvode se dodatne linije.

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" Slika nije dostupna OPREZA NIKAD DOSTA Gužve na graničnim prijelazima, nesreće na cestama, opremite se strpljenjem: Na Bajakovu kolona od 14 kilometara

I na željezničkom kolodvoru slična slika. za blagdanski vikend uvodi dodatne vagone na relacijama od Zagreba prema Varaždinu, Vinkovcima, Rijeci, Osijeku te Ljubljani.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i BiH danas pojačan promet. A najveće gužve očekuju se u petak poslijepodne.

"Očekujemo pojačan intenzitet prometa na svim dionicama autocesta i zbog toga smo uklonili sve privremene regulacije prometa", kazao je direktor Sektora za održavanje HAC-a Ivica Križanić.

Kako bi se izbjegla čekanja na naplatnim postajama, iz HAC-a mole putnike da koriste bezgotovinska plaćanja te da sa sobom imaju sitnog novca za plaćanje cestarine.

A iz HAK-a savjetuju:

"Možda ne bi bilo loše za odlazak na putovanje izabrati u petak prijepodnevne sate, a za povratak ponedjeljak, također prijepodne ili ako je moguće - utorak", kazala je Irena Čačić iz HAK-a.

Trajektne linije vozit će prema uobičajenom redu. Dobro je napomenuti i da će policija pojačano nadzirati promet i kontrolirati drže li se vozači svih pravila.

Mnogi će na put i avionima, ali još ne preko novih putničkih terminala. Kako će to izgledati testira se ovih dana, pa se vježbaju i parkiranja zrakoplova Airbus 320 i pristajanja na avio-mostove gdje će se ubuduće putnici ukrcavati i iskrcavati. Simuliraju se stvarni uvjeti u dnevnim i noćnim satima, kako bi se svi zaposlenici dobro pripremili za rad na novom terminalu zračne luke Franjo Tuđman. Otvorenje novog putničkog terminala predviđeno je za ožujak 2017. godine. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene