Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ušlo gotovo 300 tisuća ljudi

Gužve na granici: Turisti hrle u Hrvatsku na novogodišnji doček

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je u znaku priprema za doček Nove godine, pa je tako i pojačan promet na graničnim prijelazima. Tijekom posljednja dva dana u Hrvatsku je ušlo gotovo 300 tisuća ljudi.

U Hrvatsku se danas ulazilo u kolonama. Policajci i carinici imali su pune ruke posla. ‘U prijepodnevnim satima pojačano se odvijala kolona na izlazu iz Republike Hrvatske i na ulazu u vidu dolaska stranih posjetitelja’, kaže nam Gabrijela Kinkela, voditeljica smjene GP Pasjak.

Pročitajte i ovo Dan na granicama kontrole na prijelazima VIDEO Pogledajte kako iz prve ruke izgleda prelazak granice sa Slovenijom i Italijom po novim pravilima Ilustracija obrana od opasnosti Italija uvela kontrole na granici: Nasumično se zaustavljaju putnici, poznato i do kada

Turisti su nestrpljivi i jedva čekaju stići na odredište. Sudeći po registarskim oznakama na granici najbrojniji gosti biti će Talijani i Slovenci. ‘Za doček Nove godine bit ćemo u Zagrebu, to je jedina europska metropola u kojoj još nismo dočekali Novu godinu’, kaže Talijan Gisueppe Dacerego koji će sa suprugom boraviti u hrvatskoj metropoli.

>> Slab odaziv za osmišljavanje jeftinijih aranžmana za domaće goste

>> Pred nama rekordna turistička sezona?

Hotelijeri na Sjevernom Jadranu zadovoljno trljaju ruke. ‘Hotel je popunjen za ove praznike novogodišnje, na doček se odazvao dosta velik broj naših sugrađana i nadamo se jednoj lijepoj i ugodnoj novogodišnjoj noći’, govori Željko Dijan, direktor opatijskog hotela Kvarner.

Gosti koji su se odlučili za doček u Hrvatskoj zadovoljni su uslugom i atmosferom. ‘Položaj Opatije je odličan, može se uživati u povijesti i dobro provesti’, objašnjava Nadia Colombo, gošća iz Italije.

Ako je suditi po broju turista koji nam i u krizna vremena stižu na doček Nove godine i ova će turistička sezona rušiti sve rekorde.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene