Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'BiH je disfunkcionalna'

Guardian: Mesićeva i Dodikova retorika budi ratna sjećanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugledni britanski list Guardian se pozabavio posljednjim uzburkanim tonovima između predsjednika Mesića s jedne strane te Milorada Dodika i Beograda s druge strane.

Novinar Guardiana kaže da posljednja neprijateljska retorika budi sjećanje na ratne 90-te. Guardian navodi da je premijer Republike Srpske Milorad Dodik optužio Mesića za huškanje na rat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović ne brine 'Pripojenjem RS Srbija bi došla do Karlovca' Slika nije dostupna Ured predsjednika Mesića 'Poslano radikalno upozorenje o politici Dodika'

>> Mesić je rekao samo ono što je NY Times predvidio

Novinar Ian Traynor navodi kako je Dodik odlučan da učini BiH što više etnički podijeljenom te da se opire svim nastojanjima međunarodne zajednice da BiH učine što funkcionalnijom državom i ustanovi centralističku vlast.

Guardian navodi da samo nekolicina smatra kako bi Bosna mogla ponovo upasti u rat kao onaj vođen između 1992. i 1995, ali da je ovo najžešći verbalni sukob u posljednjih nekoliko godina. BiH je disfunkcionalna i etnička podijeljenost se širi te se udaljuje od eurospkih integracija zaključuje kolumnist Guardiana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene