Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci zaposleni

Obilne kiše u Dalmaciji izazvale poplave i odrone: Makarska rekorder po količini kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinoć je jako grmljavinsko nevrijeme pogodilo dijelove Dalmacije.

 

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Nevrijeme u Dalmaciji upozorenja na snazi FOTO Jako nevrijeme s tučom poharalo Dalmaciju: Auti stajali u tunelima, na tlu nekoliko centimetara leda

Ako imate slike poplave pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali se nikako nemojte dovoditi u opasnost. Jako grmljavinsko nevrijeme sinoć je pogodilo dijelove Dalmacije. Zbog plime i obilne kiše, poplavilo je središte Omiša zbog čega je promet otežan. Na teren je izašlo 30 vatrogasaca koji ispumpavaju vodu.

>> STIŽE ZIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Osobito jako nevrijeme je pogodilo Makarsku gdje u 24 sata palo 126 litara kiše po metru kvadratnom, a najviše je palo između 19 sati i 7 ujutro - čak 115 litara po metru kvadratnom. Iz makarskog komunalnog centra su nam kazali i kako su imali nekoliko dojava o iskakanju šahtova, a urušio se i jedan zid uz gradski stadion zbog loših temelja.

Promet je zbog obilne kiše bio znatno otežan i usporen. Uslijed kiše je došlo i do odrona na cesti u mjestu Podgora kod Makarske. Odroni su otežavali promet.

Obilna kiša je i u Šibeniku poplavila dio rive. Naime, u tom je gradu palo više od 70 litara po metru kvadratnom. Terase kafića su pod vodom dok automobili uspijevaju prolaziti.

Poplavljene su i kuće u mjestu Ličko Lešće. Na području Gospića u jednom je danu palo više od 42 litre kiše. Poplavljene su obiteljske kuće, a šteta se još utvrđuje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene