Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša, snijeg, bura...

STIŽE ZIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremenska prognoza za ovaj vikend kaže da će se tmurno i kišovito vrijeme nastaviti i danas. Najjači pljuskovi i grmljavina očekuju srednji i južni Jadran, ali jake kiše bit će više-manje posvuda. Bit i će i snijega, ali zasad samo u gorskim područjima.

U subotu nas čeka uglavnom kišovito i prohladno vrijeme. Kišobrane nemojte ostavljati doma jer će u gotovo cijeloj zemlji padati kiša. Najmanje će je pasti u Slavoniji, dok su u Dalmaciji mogući obilniji pljuskovi s grmljavinom i to uglavnom u prvom dijelu dana, javlja DHMZ.

Poslijepodne se na Jadranu očekuju sunčana razdoblja. Na južnom dijelu Jadrana puhat će umjereno i jako jugo, dok će na sjevernom dijelu puhati bura s olujnim udarima. U Gorskome kotaru i Lici, na visini iznad 700 metara nadmorske visine, očekuje se i snijeg.

>> FOTO Pao snijeg u Gorskom kotaru, proglašeni zimski uvjeti

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Temperature će se kretati većinom od 6 do 12 stupnjeva Celzijevih, u gorskim predijelima od 0 do 6 stupnjeva, dok će se u Dalmaciji kretati između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

Slično će se vrijeme nastaviti i u nedjelju kada će u gotovo cijeloj zemlji biti oblaka i kiše, a u gorju i snijega. Na Jadranu će probleme zadavati bura i vrlo vjetrovito vrijeme. Temperature će se na kopnu kretati između minimalnih 0 i maksimalnih 10 stupnjeva Celzijevih, dok će se na Jadranu kretati između minimalnih 0 i maksimalnih 13 stupnjeva Celzijevih.

Svakako pripremite topliju odjeću jer od idućeg tjedna stiže osjetno zahladnjenje.

Svoje fotografije snijega šaljite nam na moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene