Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grbić o Mravku i premetačini BBB-a

Grbić: Šteta u HEP-u je oko 600 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić izjavio je danas u Osijeku kako je uhićenje bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka rezultat višemjesečne kriminalističke obrade te da bi trebalo biti kazneno prijavljeno ukupno pet osoba.

Na današnjoj konferenciji za novinare, nakon sastanka ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislava Karamarka i Ivice Dačića, Grbić je na novinarski upit o uhićenju Ivana Mravka, ne navevši imena osumnjičenika, kazao kako je predmet kriminalističkog istraživanja bila kupoprodaja struje na tržištu. 'Usporedbom tržišnih cijena i cijena po kojima je prodavana struja HEP je oštećen za oko 600 milijuna kuna', rekao je Grbić, dodavši kako ne može komentirati slučaj jer je predmet u USKOK-ovoj ovlasti.

Pročitajte i ovo Amfora - 2 Vrlo rijetke Baš u pravo vrijeme! Tražili su drogu, a pronašli antičke amfore: Jedna je posebno zanimljiva BBB u Grčkoj Zbog nereda u Grčkoj Prva pravomoćna odluka: Pripadniku BBB-a potvrđena zabrana odlaska na utakmice

'Represivne aktivnosti protiv huligana, ne navijača'

Na novinarski upit o premetačini prostorija Kluba navijača NK Dinama i Kluba navijača 'Bad Blue Boysa' Grbić je napomenuo da i sadašnje i buduće represivne aktivnosti 'nisu usmjerene protiv navijača, već protiv vandala i huligana, koji dolaze na stadion izazvati sukob i liječiti svoje komplekse'. Odlučni smo suprotstaviti se huliganima i zakonskim izmjenama koje ćemo predložiti, tražit ćemo bolju zaštitu policajaca i službenih osoba na stadionima te jaču represiju protiv osoba koje unose i rabe pirotehnička sredstva na stadionu, istaknuo je Grbić.

'Politizacija i gluposti'

Zamoljen da komentira medijske napise o tome da priprema ustroj policijskog konjaništva za suzbijanje socijalnih nemira i prosvjeda, ministar Karamarko kazao je da su konji bili u sastavu hrvatske policije do 2003. i služili za ophodnju granice. Nije jasno zašto je konjaništvo 2003. izbačeno iz policijskog sustava jer ga rijetko koja europska policija nema, dodao je. Napise da se konjaništvo uvodi za suzbijanje mogućih socijalnih nereda ocijenio je 'politizacijom' i 'očitim glupostima'.

Već nekoliko mjeseci razgovaramo o nabavi konja, ali zbog novčanih mogućnosti ne znam hoćemo li to uspjeti. U svakom slučaju planiramo ih uključiti u ophodnje na mjestima koja nisu pristupačna za vozila, a svaka normalna policija primijenit će i takva sredstva u slučaju velikih nereda oko stadiona, tučnjava navijača ili ugroze sigurnosti građana ili policajaca, objasnio je ministar Karamarko. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene