Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Europskog parlamenta

''Granični prijepor Slovenije i Hrvatske je njihovo unutarnje pitanje, ali je važno naći dobro rješenje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granični prijepor između Slovenije i Hrvatske je njihovo unutarnje pitanje, ali bi postizanje dogovora dobro djelovalo na stabilnost u regiji, izjavio je u razgovoru za ljubljansko "Delo" od subote predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

"To je problem između dvije države, unutarnje pitanje Slovenije i Hrvatske", kazao je Tajani na pitanje kako gleda na arbitražu na kojoj inzistira Slovenija, a koju je u tome prilikom posjeta Ljubljani podržao i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Iako se radi o bilateralnom pitanju, bilo bi dobro da se u sporu dođe do dobrog rješenja jer je za EU važna stabilnost u regiji, ocjena je Tajanija koji je u petak u Ljubljani zajedno s Junckerom svečano otvorio Kuću Europske unije, zgradu u kojoj su smješteni predstavništvo Komisije i informacijski ured Europskog parlamenta.

"Stabilnost na Balkanu predstavlja ključni izazov, a zbog toga su potrebni dobri odnosi Slovenije i Hrvatske koje su u toj regiji, ali i članice Eurospke unije", dodao je Tajani, ne želeći komentirati pitanje što bi se dogodilo ako Hrvatska ne prizna presudu arbitara kad i ako do nje dođe, budući da Hrvatska i dalje inzistira kako je riječ o procesu koji je kompromitirala Slovenija, pa nakon izlaska jedne strane iz tog procesa treba naći bilateralno rješenje.

"Najveći europski problemi su izvan Europske unije i zapadnog Balkana, ali je moja želja da nađemo pravo rješenje i za taj problem, pri čemu očuvanje stabilnosti mora ostati glavni cilj", kazao je Taiani za vodeći slovenski dnevni list. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene