Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savudrija

Juncker podržava Sloveniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker podržava Ljubljanu u arbitražnom sporu sa Zagrebom.

U izjavi za Slovensku tiskovnu agenciju rekao je kako se Komisija zalaže da se arbitraža nastavi. Smatra i da bi obje strane trebale poštivati odluku suda. Podsjetimo, Hrvatska je iz postupka izašla jer smatra da je kompromitiran. O Junkerovim riječima raspravljalo se i na sjednici Hrvatskog sabora, a zbog svega su HDZ, SDP i MOST zatražili stanku.

Pročitajte i ovo Jean Claude Juncker i Boris Johnson (Foto: AFP) ''Sporazumni razvod'' Postignut dogovor o Brexitu; Juncker tvitao: ''Gdje ima volje, ima i dogovora'' Savudrijska vala (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stižu kazne iz Slovenije "Žrtva smo političkih igara dviju država": Savudrijskim ribarima incidenti i susreti s policijom postali rutina

''Želi li nam Komisija kazati da cilj opravdava sredstvo? Zaziva li ona Machiavellija?'', pita Joško Klisović, saborski zastupnik SDP-a.

''Gospodin Juncker bi trebao možda malo razmisliti zašto postoji skepsa, zašto se gubi povjerenje u europske institucije. Zato što se daju neprimjerene izjave'', kaže Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a.

Europska komisija može imati mišljenje, ali ona nije mjerodavna u ovom slučaju.

''Kako bi se taj aparatiček ponašao da se radi o slučaju Luksemburga?'', pita Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene