Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga

Goršić je za MORH dvije osobe, zanima se USKOK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izgradnju novog društvenog doma za koji je državni tajnik u Ministarstvu obrane Željko Goršić, angažirao i vojsku, istražuju policija i USKOK, neslužbeno doznaje Nova TV.

No, to, kao i činjenica da je bez građevinske dozvole, državni tajnik uspio dobiti priključak za struju, MORH, čiji je Goršić djelatnik, i ne brine previše. O cijeloj priči šuti i ministar obrane. 'Mi smo napravili priključak svojim sredstvima. To vam je isto kao što vi napravite svoju obiteljsku kuću i u svojem dvorištu garažu te priključite tu garažu na brojilo koje plaćate. To vam je isto to', objašnjava Željko Goršić, državni tajnik u MORH-u.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Ministar progovorio Vukelić: MORH nema veze s Goršićevim priključcima

>> Prikopčali se mimo pravila, HEP brani državnog tajnika

Nije krao i to što je sam sebi dao struju, ili u prijevodu, tek izgrađeni društveni dom u Turnju spojio na brojilo obližnjeg dječjeg igrališta, državnom tajniku Ministarstva obrane, još jučer pred našim kamerama nije bilo sporno. 'Bitno je da mi plaćamo struju, a mi je plaćamo', tvrdi Goršić. Isto kažu i u HEP-u. Premda se sam prikopčao na javnu rasvjetu, kažu, učinio je to na već postojećem priključku, čiji je on i vlasnik, i nije pogriješio, za sada. No, utvrde li da državni tajnik nije imao i potrebnu elektroenergetsku suglasnost, isključit će mu struju.

Bez građevinske dozvole

Samo da su u HEP-u pogriješili još u startu, jasno piše i zakonu. Kupac ili proizvođač, koji želi struju na objektu, koji gradi, mora prije toga dostaviti građevinsku dozvolu, a Goršić je nije imao pa mu je građevinska inspekcija zato i zabranila daljnje radove. Ako u međuvremenu ne legalizira spornu drvenu kućicu, za čiju je gradnju upregnuo vojnike, morat će je srušiti sam. Ne učini li to, na teren izlaze bageri ministrice Dropulić.

I nije ministarstvo graditeljstva, jedino, koje se bavi ovom pričom. Medijski su napisi zaintrigirali i policiju, a besplatnim uređenjem turanjske četvrti i angažiranjem vojske pa čak i nabavom građevinskog materijala, neslužbeno doznajemo, bavi se i USKOK. No, Goršićev nadređeni, ministar obrane Branko Vukelić, o svemu šuti. Čini se kako Goršić za MORH predstavlja dvije različite osobe, jedna je državni tajnik u ministarstvu obrane, a druga je predsjednik gradske četvrti Turanj.

Nije to jedina afera na Goršićev račun, na koju je ministar Vukelić odlučio zažmiriti. No, pokažu li se posljednje optužbe točnima, na ponašanje svog stranačkog kolege, morat će reagirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene