Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog iznimno teškog stanja

Gradonačelnik Metkovića sebi i suradnicima srezao plaće na 'minimalac'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska uprava u Metkoviću izvijestila je javnost o odluci gradonačelnika Bože Petrova da sebi i svim gradskim zaposlenicima sreže plaće na 'minimalac'.

S obzirom na iznimno teško stanje gradskih financija i dugovanje od dvije plaće prema gradskim zaposlenicima, ali i solidarnost prema 2.500 nezaposlenih u gradu, gradonačelnik Božo Petrov odlučio je sebi i svim gradskim zaposlenicima srezati plaću na minimalac s dodatkom minulog rada.

Ovakvom mjerom, kako navodi, uprava nastoji podmiriti zaostale plaće i prikupiti novčana sredstva za projekte kojima nastoji aplicirati za europske fondove.

Također očekuju da će Vlada i Ministarstvo financija uzeti u obzir odlučnost i ozbiljnost nove gradske uprave i njene namjere da podmiri dugovanja i sredi gradske financije. Također očekuju i od DORH-a da u što kraćem roku riješe kaznene prijave koje je Grad Metković podnio protiv bivšeg gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba i gradskih službenika, na način da podignu optužnicu protiv odgovornih osoba.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije"

>> VIDEO Novi gradonačelnik Metkovića otkrio po čemu je njegov grad poseban!

Uprava je utvrdila, kako navodi, dugovanja Grada Metkovića prema državi i dobavljačima u iznosu od 17,6 milijuna kuna, a s obzirom da su godišnji prihodi grada 17 milijuna kuna, napominje, da su dugovanja veća od godišnjeg prihoda.

Bivša gradska uprava proračun je prikazivala većim, jer su unutar njega bila prikazivana i namjenska sredstva dobivena od Republike Hrvatske kao ona za Prirodoslovni muzej i novu knjižnicu i čitaonicu, ističe se u priopćenju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene