Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEZAKONITA OTPUŠTANJA

VRUĆA TEMA U METKOVIĆU Teške optužbe na račun Petrova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruća tema u Metkoviću je tko je sve prije dvije godine, dolaskom gradonačelnika Petrova i Mosta, dobio otkaz? Dvije zaposlenice Gradske uprave koje su dobile otkaz vraćene su na posao. Upravni sud poništio je odluku o otkazu. Grad će isplatiti oko 200 tisuća kuna.

Jedan od aduta kojim je aktualni potpredsjednik Vlade Božo Petrov gradio imidž beskompromisnog političara koji vodi računa o svakoj kuni građana, bila je i reorganizacija gradske uprave u Metkoviću čim je postao gradonačelnik. Pa je tada u Gradskoj upravi otpustio dvije djelatnice. One su tužile grad, a presudu su dobile jer je Sud zaključio da su otpuštene protuzakonito.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jambo o Petrovu: 'On je jedan obični blefer. U Metkoviću nije pomakao šalicu od kave 2 mm u ove 2 i pol godine' Slika nije dostupna Izglasali proračun ČUDO U METKOVIĆU: Uz redovne obveze vratili 6,5 milijuna kuna duga

'Most je najveći korov, vatrogasce Metkovića je doveo na prosjački štap, mi smo dno dna, bili su mnogi gori u Hrvatskoj sad smo mi najgori', kaže jedan građanin.

'Sve je to super, ali on mora ovako, jer pripada Jambinoj struji, to je normalno, ostao je bez nekih povlastica, vamo tamo i tako ide priča', odgovara drugi na pitanje što on kaže.

Vruća tema u Metkoviću je tko je sve prije dvije godine, dolaskom gradonačelnika Petrova i Mosta, dobio otkaz? Dvije zaposlenice Gradske uprave koje su dobile otkaz vraćene su na posao. Upravni sud poništio je odluku o otkazu. Grad će isplatiti oko 200 tisuća kuna.

'Jedna zaposlenica je već počela raditi, drugoj zaposlenici zbog nekih proceduralnih razloga postupak će se provesti sutra', rekla je Katarina Ujdur, v.d. gradonačelnika Metkovića.

Zaposlenice Grada nisu htjele pred kamere. Jedna od otpuštenih zaposlenica bila je pročelnica u uredu bivšeg gradonačelnika.

'Kad je došao Božo Petrov i njegova sekta i volonter Grmoja potjerali su 10 ljudi, ni krivih, ni dužnih', rekao je Stipe Gabrić Jambo, bivši gradonačelnik Metkovića.

Otkazi su se kažu iz grada dijelili zbog reorganizacije i sistematizacije poslova.

'Nismo vidjeli potrebu za tolikim brojem zaposlenika', kazala je v.d. gradonačelnika Metkovića, Katarina Ujdur.

Na pitanje jesu li iza toga zapošljavali nove ljude u gradu Metkoviću kaže: 'Zaposleni su novi na ona radna mjesta za kojima se pokazala potreba. Dakle, tri su osobe stavljene na raspolaganje, a ostali su svojom voljom, dobili neke nove prilike i otišli su iz Gradske uprave. Zaposlili smo petero ljudi', rekla je Ujdur.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov, koji je kao gradonačelnik donio odluke o otpuštanju, nije bio dostupan za komentar na odluku Upravnog suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene