Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investitorima zarada, mještanima mrvice

Godinama trpe veliku prašinu i buku, a u proračun stiže tek 330 eura mjesečno

Aktualno Galerija Kamenolom; ilustracija - 1 Kamenolom; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kamenolom; ilustracija - 2 Kamenolom; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kamenolom; ilustracija - 3 Kamenolom; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kamenolom; ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
Stanovnici Vrsina prosvjedovali su protiv planiranog otvaranja još jednog kamenoloma.

Mještanima Vrsina u zaleđu Trogira je prekipjelo – nezadovoljni su zbog odlagališta usred tisuća stabala maslina.

"Melje li se tu kamen? Melje li se tu smeće? Kad dolaze inspekcije onda to stane. Ona bi tu trebala stajati 24 sata i vidjeti što se tu događa", ustvrdila je prosvjednica Irina.

"Na maslinama ima toliko prašine da smo se bojali hoćemo li ih uspjeti pobrati. Ako ne dođe kiša, nema branja maslina", napomenuo je Jakov.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin - 2 Obrnuta psihologija Rusija će odlučiti izbore u SAD-u? Putin začudio svojim izborom favorita: "On je stara škola"

Treći put u tjedan dana su izašli na prosvjed zbog najave novog projekta, a načelnik općine Marina tvrdi da za otvaranje nije znao.

"Tek kad su počele priče o tome, kad smo dobili zapravo od ministarstva jedan dopis, onda smo krenuli u realizaciju i pripremu. I sad smo pokrenuli svu proceduru se izbaci iz županijskog plana", istaknuo je Ante Mamut.

"Uništili su nam dušu i tijelo i pokoljenja"

Investitor pismeno poručuje da ima sve dokumente za početak istražih radnji, a iz nadležnog ministarstva tvrde da još uvijek za to nisu ispunjeni svi uvjeti.

"To je grozno. Uništili su nam dušu i tijelo i pokoljenja. Njima je cilj da se što više ljudi istrijebi odavde i da odu", rekla je prosvjednica Kata Vinka tijekom razgovora s reporterom Dnevnika Nove TV Ivanom Kaštelanom.

Iznad mjesta Vrsine kineska tvrtka već neko vrijeme upravlja kamenolom od kojeg se u općinski proračun mjesečno slije tek 330 eura, a lokacija novog kamenoloma puno je bliža obiteljskim kućama.

Pročitajte i ovo Vučić maškare; ilustracija - 2 Tenzije zbog maškara Razmjenjivali smo prosvjedne note sa Srbijom, ali ovakvu još ne: "Čujte, diplomatski možda nije baš pristojno"

Upornim prosvjednicima načelnik u konačnici obećava pismenu odluku u roku tri dana.

"Jedino ovakvim pritiskom se može doći do nečega. Ove institucije inače ne rade za narod ako se narod sam ne izbori za to. Znači, došli smo u sedam dana do nekih dokumenata", rekla je Miriam Radić.

Kojima će, uvjereni su, uspjeti zaustaviti otvaranje novog kamenoloma.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene