Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegani priključak

Prikopčali se mimo pravila, HEP brani državnog tajnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skandal u Turnju! Državni tajnik MORH-a, koji je i predsjednik gradske četvrti, bez građevinske dozvole izgradio je Društveni dom. Inspekcija ministarstva graditeljstva zabranila je daljnu gradnju.

Ali ni to nije sve. Ilegalno se prikopčao na struju, iako ni to ne smije bez građevinske dozvole. No, HEP-ovci umjesto da mu naplate kaznu, brane državnog tajnika. Građevinski inspektor zabranio je predsjedniku gradske četvrti Turanj, inače državnom tajniku MORH-a, da nastavi s gradnjom već dovršenog Društvenog doma. Inspekcija je reagirala tek nakon mjesec dana novinarskog inzistiranja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga Goršić je za MORH dvije osobe, zanima se USKOK Slika nije dostupna Suđenje se nastavlja Državni tajnik u MORH-u nije se pojavio na suđenju Rončeviću

Državni je tajnik dom prikopčao na elektropriključak dječjeg igrališta. 'Mi smo napravili priključak svojim sredstvima', rekao je Željko Goršić, državni tajnik MORH-a. Iako su u HEP-u još jutros tvrdili da će Dom isključiti s mreže i naplatiti četvrti kaznu za ilegalno priključivanje, kasno popodne mijenjaju mišljenje i kažu da Goršić nije učinio ništa loše. Pa smo pitali predsjednike nekih drugih gradskih četvrti bi li njima prošlo da objekt samo tako prikopčaju na javnu rasvjetu.

'Ne može niti javna rasvjeta biti izvor energije za društveni dom niti društveni dom za javnu rasvjetu. Mislim da to definitivno ne bi trebalo biti zakonito, jer svi mi moramo kupiti priključak, dakle taj društveni dom je izbjegao da se plati priključak', objasnila je Sanja Kumpar, vijećnica četvrti Donji Grad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene