Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastančio vrh stranke

Glavni odbor SDP-a u rujnu, Komadina nije zadovoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku Predsjedništva SDP-a očekivala se rasprava o nizu vrućih tema. Vodstvo stranke razgovaralo je manje od sat vremena

Predsjedništvo SDP-a održalo je sastanak na kojem se očekivala rasprava o nizu vrućih tema koje opterećuju vladajuću stranku - kao što je gubitak izbora u Vukovaru i sve lošiji rejting SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Manje od sat vremena razgovaralo je vodstvo SDP-a. Očekivala se žestoka rasprava o stanju u stranci, još jednom izbornom porazu - onom u Vukovaru te lošem rejtingu SDP-a. Sve je to kao teme najavljivao najglasniji SDP-ovac Zlatko Komadina, no upravo je on prvi izašao sa sastanka i kazao kako o ničemu od navedenog nisu razgovarali. Dogovorili su se da stranku treba pripremiti za novi izborni ciklus za predsjedničke izbore.

'Uvijek postoje svađe u familiji'

Komadina koji je inzistirao na izvanrednom sazivanju Glavnog odbora i od toga je odustao. Glavni odbor koji može donositi odluke neće se sastati prije rujna. Prema riječima Zlatka Komadine, za SDP su svi dosadašnji porazi stvar prošlosti.

Javno rijetki SDP-ovci žele govoriti o stanju unutar stranke, no neslužbeno su puno pričljiviji. Nije dobro - stranka gubi potporu, rješenje ne nudi. Najglasniji potpredsjednik Zlatko komadina smatra da treba sazvati sjednicu glavnog odbora.

'Dogovoreno je da će biti u prvom tjednu devetog mjeseca', rekao je Komadina nakon sjednice Predsjedništva i dodao da nije bitno je li on zadovoljan time. Na ponovljeno pitanje je li zadovoljan ipak je priznao da nije.

Loš rejting šteti i kandidatu kojeg će podržati

Vladi osim što nema gospodarske rezultate štete i previranja unutar stranke.

'Ljude ne interesira sto se događa u SDP-u. Ljude interesira rad vlade ', smatra Komadina.

'Postoje li svađe u familiji, pa uvijek postoje. Možete se posvaditi i sa svojim kolegama. Važno je da kažete što mislite i kada se dogovorite sa svojim kolegama tako idete dalje', rekao je uoči današnjeg sastanka potpredsjednik SDP-a Gordan Maras.

Maras: Izbore u Vukovaru dobili su oni koji su (po)dijelili grad

Treba pripremiti analizu stanja u stranci, ali i pripremiti stranku za novi izazov - predsjedničke izbore. Loš rejting SDP-a šteti i kandidatu kojeg se podržati.

'Koliko će stanje u SDP-u utjecati na Josipovića, mislim da neće. Naš je kandidat od prije i bit će vjerojatno i sada. Ako ništa drugo zato treba Glavni odbor da damo službenu podršku', rekao je prije sjednice Komadina.

No, nakon nekoliko poraza nije se lako spremati za nove izbore. Najnoviji je vukovarski gdje Željko Sabo nije izabran za gradonačelnika.

Komadina: Neka zvone zvona na uzbunu

'Određene su teme koje je nametao HDZ odvele raspravu u smjeru treba li imati određene natpise u gradu ili ne, da li treba poštivati prava nacionalnih manjina ili ne', rekao je Maras.

SDP treba pronaći rješenje za sebe, a većina u stranci smatra kako višemjesečno natezanje i priče o sukobima štete jednako kao i izborni porazi te nedostatak rezultata vlade.

Javne kritike Milanovića nisu novost

Javne kritike Zorana Milanovića i vodstva stranke nisu novost u SDP-u, ali one su uglavnom s prilične udaljenosti. Kritizirala je Mirela Holy pa je isključena, žestoko je kritizirao i optuživao Slavko Linić pa više nije član stranke stoga ce biti zanimljivo vidjeti hoće li se to dogoditi primjerice predsjedniku foruma mladih SDP-a iz Rijeke koji je na svom Facebooku vulgarno komentirao posjet predsjednika Vlade Gunji gdje je Milanovic spominjao puknutu cijev u svojem stanu.

Poplavljenima rekao: 'Meni je pukla cijev u kući prošle godine'

Najpristojniji dio kritike koji se može citirati je da dugo nije vidio takav propuh u glavi. Pitali smo Zlatka Komadinu što misli o takvim izjavama.

'Gledajte, nisam ja nikome ni mama ni tata. Neka svatko odgovara za svoje postupke. Ako će se ispričavati neka se ispričava', odgovorio je Komadina na pitanje misli li da bi se mladi gospodin iz SDP-a trebao ispričati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene