Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretresaju se razne teme

Počeo sastanak Predsjedništva SDP-a: 'Uvijek postoje svađe u familiji'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrh SDP okupio se prvi put nakon burnog izbacivanja Slavka Linića.

Vrh vladajućeg SDP-a okupio se kako bi analizirali situaciju u stranci. Na prvom predsjedništvu nakon burnog izbacivanja Slavka Linića, objave novog pada stranačkog rejtinga, ali i gubitka izbora u Vukovaru - mogla bi biti zatražena i izvanredna sjednica najvećeg stranačkog tijela - Glavnog odbora. Sastanak na Iblerovom trgu je počeo u 17 sati.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Zbijanje redova Ima li još šokova ovog petka? SDP se okupio na sjednici Predsjedništva

Stranka je u teškoj situaciji. Građani sve manje vjeruju Vladi koju predvodi Zoran Milanović, to se prelijeva i na SDP kojem rejting među građanima pada sve više.

Sve su glasnije kritike pojedinaca iz SDP-a na račun Zorana Milanovića. Sve to pitanja su koja će zasigurno biti otvorena danas. Zajedno s pitanjem gubitka izbora u Vukovaru na kojima je, iako kao nezavisni, ipak uz SDP-ovu potporu unatoč aferama izašao Željko Sabo i izgubio.

Maras: Izbore u Vukovaru dobili su oni koji su (po)dijelili grad

Dio SDP-a smatra kako stranka njezin Glavni odbor treba sazvati što žurnije, raspraviti te teme i vidjeti tko je kriv za ovakvo stanje u SDP-u i što stranka treba napraviti. 

'Postoje svađe u familiji. Pa uvijek postoje svađe, možete se posvaditi i sa svojim kolegama. Važno je da kažete što mislite i kada se dogovorite sa svojim kolegama tako idete dalje', rekao jeprije sastanka potpredsjednik SDP-a Gordan Maras.

'Sjednica Predsjedništva, gogovorit ćemo sve', odgovorio je na pitanje hoće li tražiti sazivanje Glavnog odbora njegov predsjednik Josip Leko.

"Opći je stav da ne treba miješati vladu i stranku. Ja sam tu došao kao ministar i neću odgovarati na takva pitanja', rekao je ranije Arsen Bauk.

Stanje u SDP-u moglo bi utjecati na skorašnje predsjedničke izbore, točnije na izglede Ive josipovića. Naime, SDP još uvijek važe treba li i kada objaviti potporu Josipoviću s obzirom na unutarstranačke trzavice. No, to je zapravo potpuno nebitno pitanje jer je potpuno jasno da će SDP poduprijeti Josipovića, hoće li to napraviti prije ili poslije godišnjih odmora nebitno je. Za SDP bi trebalo biti bitnije da smiri unutarstranačke trzavice i smisli kako prije predsjedničkih izbora vratiti povjerenje građana u njihovu političku opciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene