Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon odbijanja izručenja RH

Glavaš najavio povratak u politiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji je pobjegao u susjednu BiH nakon što je osuđen za ratne zločine, za bosanske medije potvrdio je kao se opet planira baviti politikom.

Nakon što je sud u BiH u drugostupanjskom postupklu potvrdio prvostupanjsku odluku, odnosno odbio moblu hrvatskih pravosudnih tijela za izručenjem Branimira Glavaša, on je izjavio kako je BiH država koja ima perspektivu i u kojoj postoji simbioza politike i pravosuđa, piše Dnevni list.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> 'Glavaš se stavio na raspolaganje policiji u BiH'

'Osijećam se kao slobodan i ravnopravan državljanin moje države BiH koja daje široke mogućnosti za moj budući rad i javno i političko djelovanje u ovim okolnostima. Očekivati je da ću sada punim plućima krenuti u javno i političko djelovanje', rekao je Glavaš za bosanske medije. Branimir Glavaš pobjegao je u BiH nakon što je u Republici Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratne zločine počinjene 1991. i 1992. godine u Osijeku nad građanima srpske nacionalnosti.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene