Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij fotografije

Ukrali kamen s Dioklecijanove palače?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na fotografiji potajice snimljene u noći, vide se četvorica muškarca kako odnose pozamašan kamen s temenosa, tik do Peristila.

Jedan Splićanin je fotografiju, potajice snimljenu u noći, na kojoj se vide četvorica muškarca kako odnose pozamašan kamen s temenosa, poslao Slobodnoj Dalmaciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulovili ih Dvojac provalio u hotel kod Opatije, odale ih kamere: Kod jednog pronađen i kokain Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu

Akteri su, po njegovoj procjeni, lokalni ugostitelji, a kamen su odnijeli u nepoznatom smjeru, što je sasvim moguće, jer na fotografiji se vide paletna kolica za transport teške robe, piše list.

Tko će platiti odsukavanje splitskih brodova?

Dr. Radoslav Bužančić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu rekao je da se taj dio restaurira. Međutim, Ivan Sikavica, konzervator i restaurator, odlučno odbija mogućnost da je kamen noću transportiran do Dračevca gdje se obavlja restauracija.

On kaže da je fotografija mogla biti snimljena do Velikog četvrtka pred Uskrs jer tog dana su baze stupova na toj fotografiji nedostaju, vraćene.

Cijelu priču o misteriju kada je odnesen kamen možete pročitati u Slobodnoj Dalmaciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene