Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi i stari povjerenik

Stručnjakinja za komunikaciju analizira Ramljaka i Peruška: ''Vrlo su različiti''

Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban)
Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban) Patrik Macek/Igor Soban
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban) Galerija 1/1 >>
Stručnjakinja za komunikaciju Gabrijela Kišiček usporedila je komunikaciju bivšeg i sadašnjeg izvanrednog povjerenika za Agrokor, Antu Ramljaka i Fabrisa Peruška.

Nakon što je u utorak Vlada objavila ime novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Fabrisa Peruška, stručnjakinju za komunikaciju Gabrijelu Kišiček zamolili smo da usporedi njegovo i komuniciranje bivšeg povjerenika Antu Ramljaka prilikom predstavljanja u Vladi. Ramljaka je premijer Andrej Plenković predstavio u travnju prošle godine. Povjerenik Ramljak ostavku je dao u veljači, a na njegovo mjesto u utorak je došao Fabris Peruško.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Druga zaredom u dva dana Todorić se oglasio nakon što je istraga protiv njega postala pravomoćna: "Što se skriva u Hong Kongu?" Slika nije dostupna Agrokor dobio odgovor Sberbank se oglasio: "Žalit ćemo se na osporavanje tražbina"

Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban) Fabris Peruško i Ante Ramljak (Foto: Patrik Macek/Igor Soban) Foto: Patrik Macek/Igor Soban ''Ako usporedimo nastupe dvojice izvanrednih povjerenika za Agrokor, uočit ćemo da su vrlo različiti. Već po tome što je Ante Ramljak govorio više od tri minute, a Fabris Peruško manje od minute. Ramljak je u svom obraćanju bio ne samo opširan već i poetičan. Metaforičan je, figurativan, govori o bitki za Agrokor, ljetnom maestralu i plimnom valu. Govori o ciljevima, ali i preprekama koje im stoje na putu. I sve to jednim smirenim, umjerenim tempom, dramatičnim stankama, ozbiljnog izraza lica i pomalo nervoznih gesti kojima pokazuje manjak sigurnosti. No, kada ga usporedimo s Fabrisom Peruškom, Ante Ramljak izgleda kao vrhunski komunikator.

Fabris Peruško u svom je kratkom obraćanju naveo nekoliko referenci iz životopisa kako bi javnost uvjerio da ima potrebne kompetencije zasjesti na funkciju povjerenika. Ostavlja dojam kao da jedva čeka pobjeći s govornice, kao da jedva čeka da odradi tu formalnost. Govori pogledom usmjerenim u nigdje, govori s mnogo oklijevanja i zamuckivanja koje otkriva znakove nervoze. Navodi on svoje iskustvo (gdje je i što radio), ali malo to znači onima koji bi trebali procijeniti ima li zaista novi povjerenik snage i sposobnosti završiti posao u Agrokoru. Nekako se podrazumijeva da je negdje nešto prije radio, na kraju krajeva, njegov se CV može i pročitati. U svom je obraćanju trebao istaknuti ciljeve, planove, prve korake i poteze koje će povući. I uvjerljivom govornom izvedbom stvoriti dojam da to uistinu i može. Nije došao na razgovor za posao. Posao je dobio. Svojim nastupom trebao bi javnost uvjeriti da je posao sposoban i obaviti.

Ako je suditi po tome kako govori – manje je kod njega sigurnosti nego kod Ante Ramljaka. A ako se prisjetimo da ni Ante Ramljak u svom obraćanju nije pucao od samopouzdanja, tada možemo zaključiti da biti povjerenik za Agrokor nikako nije posao u koji se ulazi sigurno, samouvjereno i odlučno'', ističe Kišiček.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene