Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla presuda

Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: "Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila"

Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele
Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele Foto: Damir Krajac/Cropix
Franjo Jurić (29) koji je nožem 25 puta izbo i ubio svoju slijepu suprugu proglašen je krivim i osuđen na 12 godina zatvora.

Franjo Jurić, 29-godišnjak koji je u noći s 18. na 19. lipnja nakon svađe u stanu u Zaprešiću izbo i gušio slijepu 30-godišnju suprugu Angelu, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno je proglašen krivim te je osuđen na 12 godina zatvora zbog teškog ubojstva.

Usto, produljen mu je i istražni zatvor u kojem je bio od 26. lipnja 2023. godine te je oslobođen plaćanja sudskih troškova. Jurić je sam tražio da ga odmah pošalju na izdržavanje kazne te je rekao da će svoju polovicu stana pokloniti roditeljima žrtve.

Jurića se teretilo da je u noći s 18. na 19. lipnja u obiteljskom stanu u Zaprešiću Angeli zadao 25 ubodno-reznih rana, gušio je prekrivši usta i nos te stiskajući vrat. Zbog svih zadobivenih ozljeda, Angela je preminula, a nakon što je shvatio što je učinio, Jurić si je pokušao oduzeti život, ali spašen je hitnom liječničkom intervencijom.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje"

Kako pišu 24sata, Jurić je na sudu priznao djelo i objasnio kako je do njega došlo.

"Spremala se ići kod tog muškarca s kojim je imala aferu. Govorila je da samo želi s njim nasamo popiti kavu. Pitao sam je zašto, kako može kad smo sve riješili. Nije odgovarala. Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila", prisjetio se u suzama.

Prema analizi vještaka sudske medicine, Angela nije odmah umrla nego je napad trajao dulje, neodređeno vrijeme te je bila pri svijesti, trpjela bol, intenzivan strah i patnju.

Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele Franjo Jurić u sudnici (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Sljedećeg dana kad su Angelini roditelji s Jurićevim ocem i policijom ušli u stan pronašli su njezino beživotno tijelo u krvi na podu dnevnog boravka, a Jurić je bez svijesti ležao na krevetu u spavaćoj sobi.

Pročitajte i ovo Grafiti Nepoznati autor U blizini škole u kojoj je počinjen masakr osvanula čestitka Vučiću: "Srbija je vječna..."

Cijeli stan bio je pun krvavih tragova, na mjestu zločina pronađeno je i nekoliko noževa. Jurićevo stanje bilo je toliko loše da je liječnica hitne pomoći proglasila smrt, a činjenicu da je Jurić ipak živ shvatio je mrtvozornik u mrtvačnici.

Kao motiv za ovo strašno ubojstvo Jurić je naveo bračne probleme. Spomenuo je Angelinu aferu nakon koje su pokušali krenuti ispočetka. Angela i Jurić upoznali su se u srednjoj školi, a oboje su imali problema s vidom. Angela je slijepa od svoje 12. godine, a Jurić je slabovidan od djetinjstva.

"Želim reći da mi je jako žao, povrijedio sam moju ljubav, njezinu obitelj", izjavio je Jurić na kraju.

Vještak psihijatar zaključio je da je Jurić u vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv, a da je za počinjenje kaznenog djela bila odlučna dinamika bračnih odnosa. Osim toga, vještak je preporučio dobrovoljan psihijatrijski tretman uz nadzor probacijske službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene