Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raste vodostaj

FOTO: Una prijeti kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porastao je vodostaj na vodomjerima rijeka Kupe s pritokama, Une, Česme te Gline.

Pročitajte i ovo Novo obećanje za obitelji iz Kostajnice (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Nove kuće Obiteljima iz Hrvatske Kostajnice koji su izgubili kuće obećani novi domovi do jeseni: "Samo da dođem u svoju kuću" Ivan Forjan s ekipom Crvenog križa u Letovaniću (Foto: Dnevnik.hr) Vozilo potonulo Letovanić: Muškarac izgubio nadzor nad traktorom i umalo se utopio, spasili ga vojnici

Ulica Kavrlja u Hrvatskoj Kostajnici već godinama je najugroženija od poplave, a sada poplave ozbiljno prijete kućama koje se ondje nalaze, rekao nam je čitatelj te dodaje da se sličan problem događa i tamošnjem Hrvatskom domu u kojem uslijed porasta vodostaja, voda poplavi prostorije galerije koja se nalazi u podrumskom prostoru.

>> U Metkoviću se izlila desna strana Neretve

Oborine tijekom noći i topljenje snijega na sljevu rijeke Kupe u Hrvatskoj, te rijeka Une, Vrbasa i Bosne u BiH uzrokovale su porast vodostaja na mjerodavnim vodomjerima rijeka Kupe s pritokama, Une, Česme te Gline, doznaje se od zamjenika rukovoditelja obrane od poplava za vodno područje sljeva Save Dražena Budišića. Vodostaji rijeke Save uglavnom su bili u blagom porastu, a mjere izvanredne obrane od poplave i dalje su na snazi na dionicama mjerodavnih vodomjera Sava Jasenovac, Šašna Greda te Una Hrvatska Kostajnica.

Na području županijskog Centra za obranu od poplava Sisak voda se prelijeva na dionicama cesta Trebež-Kraljeva Velika te Košutarica-Mlaka. Rijeka Kupa izlila se na državnoj cesti Hrvatska Kostajnica - Dvor između naselja Kuljani i Kozibrod, a Una se tijekom noći se izlila u Hrvatskoj Kostajnici u ulici Kavrlja te ulici Nine Maraković. Na području županijskog Centra za obranu od poplava Karlovac za promet je zbog poplavljene pristupne prometnice zatvoren stari drveni most preko rijeke Korane u Veljunu.

Za danas se predviđa porast vodostaja rijeke Kupe s pritokama, te rijeke Une na mjerodavnom vodomjeru Hrvatska Kostajnica. Vodostaji rijeke Save od mjerodavnog vodomjera Jesenice do vodomjera Sava Županja biti će u blagom porastu na gornjem toku, a u porastu nizvodno od vodomjera Jasenovac. U opadanju će biti vodostaji na mjerodavnim vodomjerima Šašna Greda i Plesmo. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene