Obavijesti Video Pretražite Navigacija
12 izgubljenih života

FOTO Sedam godina je prošlo, a ni danas nema pravih odgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam godina prošlo otkako je u požaru na otoku Kornatu svoje živote tragično izgubilo 12 vatrogasaca.

Sedmu godinu zaredom obitelji, prijatelji i članovi vatrogasnih društava stigli su na otok Kornat odati počast dvanaestorici tragično stradalih vatrogasaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nerasvijetljene okolnosti Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca Slika nije dostupna Kornatska tragedija DAN KOJI NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI Tragično okončano 12 hrabrih života

Na samom otoku služena je misa zadušnica nakon čega su se okupljeni uputili prema spomen križevima gdje su zapaljene svijeće i položeni vijenci.

Obitelji se i na današnji dan, kao i svakog dana, tužno prisjećaju svojih najmilijih, a prepuni emocija i dalje kažu kako im je najteže što se ni danas, sedam godina kasnije, ne zna prava istina o uzrocima požara.

Prošlo je 7 godina od tragedije: 'Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi'

U Kornatskoj tragediji poginulo je 12 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik, te DVD-a Vodice i Tisno - Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev-Mikulin.

Jedini je preživio tišnjanski vatrogasac Frane Lučić.

Obitelji su ogorčene i žele da se pronađe krivac. Podsjetimo, prošle godine je Dražen Slavica, bivši šibenski vatrogasni zapovjednik, inače jedini optužen za ovu tragediju, nepravomoćno oslobođen. Sudsko vijeće zaključilo je kako nema dokaza za optužbe koje su Slavici stavljene na teret, ponajprije za nečinjenje nakon što je doznao za tragediju.

'Sud nije pronašao dokaze za to. Činjenica je da su na požarištu bili maloljetnici i da nisu imali propisanu zaštitnu opremu. Slavica nije određivao tko će ići na Kornate, to su uradili zapovjednici DVD-ova', rekao je sudac Boris Babić na obrazlaganju presude.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene