Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na Kornatima

Prošlo je 7 godina od tragedije: 'Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam godina prošlo je od velike tragedije na Kornatima u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca.

Počelo je obilježavanje najveće vatrogasne tragedije od Domovinskog rata. One na Kornatima kada je 12 vatrogasaca izgubilo živote.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Traje očevid Tragedija u Varaždinu: Utopio se muškarac na kupalištu Dražen Slavica, bivši vatrogasni zapovjednik Potresno svjedočanstvo Dražen Slavica tuži državu zbog pravne kalvarije koju je prošao nakon kornatske tragedije: "15 godina sam na stupu srama. DORH mi je uništio život"

U Tisnom je u petak poslijepodne krenula kolona sjećanja, a centralni događaj obilježavanja ove tragedije bit će u subotu.

Dražen Slavica: Mirno sam spavao, nadao sam se i priželjkivao ovakav ishod

'S time liježemo, s time se ustajemo, non-stop su njegove riječi u ušima, non-stop se dičimo njime, kakav je bio do 23. godine', kaže Marina Crvelin, majka poginulog vatrogasca.

'Nikakvi dokument nećemo dobiti i nikada nećemo doznati, to i mi danas znamo. Službeno. Mi je znamo, ali službeno ne. Vi ne možete dobiti istinu ako nitko ne odgovara', kaže Igor Marinović, otac poginulog vatrogasca.

'Evo sedam godina, ali kao da je bilo sve jučer i to je tako teško. To nije samo teško na godišnjicu, to je teško svaki dan. Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi je znati', kaže Ajka Crvelin, majka i supruga poginulih vatrogasaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene