Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak u ćeliju

FOTO Kombi pravosudne policije doveo Bandića u Remetinec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak je Županijski sud donio odluku o Bandićevom povratku u zatvor.

Kombijem pravosudne policije Milan Bandić u utorak je doveden u istražni zatvor Remetinec.

Pročitajte i ovo Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu Slika nije dostupna Bandićev odvjetnik 'Krše se prava koja se ne bi smjela kršiti najobičnijem čovjeku, a kamoli gradonačelniku'

Odluku o Bandićevom povratku u Remetinec Županijski sud donio je na zahtjev USKOK-a, prema čijim je tvrdnjama zagrebački gradonačelnik tražio svjedoke da lažno svjedoče.

Bandić mora iza rešetaka: 'Kršio je pravila'

Na USKOK-ov zahtjev država je zamrznula i 15 milijuna kuna koje su položene kao jamčevina kada je Bandić uhićen prvi put krajem prošle godine.

Pružili podršku Bandiću: 'Ovo ponašanje je presedan. Svjedoci smo neviđenih pritisaka'

Bandiću je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanje nedjela. Ako presuda postane pravomoćna 15 milijuna kuna bit će uplaćeno u državni proračun.

'Teško objašnjivo i teško razumljivo'

Milan Bandić je imao jasna pravila, dao je jednu od rekordnih jamčevina, i onda nagovarao svjedoke na lažno svjedočenje. Može li se takvo što objasniti. Na ovo pitanje odgovara Andrija Jarak:

'Ukoliko je Milan Bandić to uistinu napravio onda je to teško objašnjivo, ali i teško razumljivo, ponajprije zbog njegove životne dobi, 30 godina iskustva u politici, ali posebnice zbog činjenice da su ga i sudac istrage i njegovi odvjetnici jako dobro upozorili i upoznali koja su njegova prava i obveze tijekom boravka na slobodi.

Namjerno moramo reći riječ ukoliko, jer je odluka još uvijek nepravomoćna. Na nju postoji mogućnost žalbe tri dana od primitka te odluke.

Ovisno o ishodu te žalbe znat će se i sudbina rekordne jamčevine od 15 milijuna kuna. Ako Županijski sud potvrdi odluku o pritvoru tih 15 milijuna kuna se mora uplatiti u državni proračun. Tu rekordnu jamčevinu ponudio je Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković

Andrija Jarak razgovarao je i s njim. OVDJE pročitajte što mu je Hanžeković rekao.

Pritvor je određen, a još u utorak ujutro je Bandiću sud dopustio da radi svoj posao. Što se sada događa?

'Stvar je pravno gledano vrlo jednostavna. Odluka Županijskog suda kojom se Milanu Bandiću ukida zabrana obnašanja poslovne dužnosti, odnosno vraćanja na posao na mjesto i dužnost gradonačelnika Grada Zagreba sada jednostavno nema nikakav pravni učinak, obzirom da je ovom novom odlukom, novim predmetom Milan Bandić završio u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Dakle to je odluka koja je sad na snazi i koja je sad valjana, ona prethodna odluka se može zaboraviti.

Sad je sve na gospodinu Bandiću. Ukoliko mu se nakon žalbe potvrdi današnja odluka i on ostane u jednomjesečnom istražnom zatvoru on je gradonačelnik Zagreba sve do trenutka dok sam ne podnese ostavku. Ako odluči podnijeti ostavku izbori su najprije za 30, a najkasnije za 60 dana. Ukoliko to ne napravi do početka lipnja onda se izbori neće niti održavati.

Treba čekati ova tri dana dok se podnesu žalbe na današnju odluku'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene