Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fotografije čitatelja: Za policiju ne vrijede zakoni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo jučer objavili fotografiju čitatelja koji je snimio nepropisno parkirano policijsko vozilo, javilo nam se još petero revoltiranih građana sa sličnim fotografijama.

U potpunosti prenosimo e-mail jedne čitateljice iz Zagreba (identitet poznat redakciji).

Pročitajte i ovo Osoba s invaliditetom dobila kaznu Šef Udruge rezigniran Šok za osobe s invaliditetom: "Počeli su nam naplaćivati kazne"; Nakon našeg upita u Gradu razmišljaju o promjenama Njemačka vozila Mnoge čudi zašto to čini Mladić ima neobičan hobi: Prijavljuje prekršitelje, a zbog tih kazni već su platili više od 140.000 eura

"Ja sam osoba sa 100-postotnim invaliditetom. U invalidskim sam kolicima već 12 godina, a imam 29 godina.

Ispred moje zgrade postoji nekoliko parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, koja su nerijetko zauzeta automobilima koji na njima ne bi trebali parkirati.

Osim toga, ta mjesta nisu sva dovoljno široka da bih mogla s kolicima prići autu ili iz njega izaći. Stoga se vrlo često parkiramo na pločnik i uredno dobivamo kazne za nepropisno parkiranje.

Prvi put je moj suprug išao na sud jer nismo htjeli platiti kaznu od 400 kn zato što smatramo da smo prisiljeni parkirati tako kako parkiramo.

A nismo niti jedini jer, ruku na srce, parking je ionako malen za sve potrebe stanara. Prošli smo samo s opomenom, ali smo ipak morali platiti 150 kn sudskih troškova.

I tako se s vremena na vrijeme, naša gospoda policajci, prošetaju kvartom na večer kad su svi ljudi kod kuće i svi auti na broju, i ostave nam svoje "čestitke".

No, da skratim priču, slika koju sam vam poslala prikazuje parkirani policijski automobil na mjestu na kojem se nas uredno kažnjava! No, njemu sigurno nitko neće ostaviti kaznu...", piše naša čitateljica. 

Slučaj No.2

Još jedan čitatelj također nam je poslao fotografiju nepropisno zaustavljenog policijskog automobila.

Fotografija je snimljena 13. veljače u Ulici Bernarda Bernardija u Zagrebu. 

"Fotografija je malo mutna jer je slikana mobitelom iz automobila i s velike udaljenosti."

"No, jasno se vidi da je policijski automobil zaustavljen na pješačkom prijelazu dok su i "službene osobe" unutra", napisao je naš čitatelj."

Slučaj No.3

Još dvije fotografije policijskog nepoštivanja zakona poslao nam je čitatelj iz Varaždina. 

"Prekršaj je napravljen u ulici u kojoj obične građane redovito globe zbog sličnih parkiranja", napisao je u e-mailu naš čitatelj iz Varaždina. 

Slučaj No.4

Čitatelj iz Zagreba poslao nam je nekoliko fotografija policije u prometnim prekršajima. 

Na jednoj se vidi policijski automobil parkiran na nogostupu ni 50-ak metara od glavnog zagrebačkog trga, u pješačkoj zoni.

"Na drugoj fotografiji je "marica" u dvostrukom prekršaju - nalazi se u traci namijenjenoj isključivo prometovanju gradskih autobusa (što se vidi iz središnje razdijelne crte koja je žute boje), te je parkiran na autobusnoj stanici odnosno unutar 15 metara od nje, sto je također zabranjeno zakonom", objašnjava naš čitatelj. 

Treća fotografija vrlo jasno pokazuje policijski automobil parkiran na samoj autobusnoj stanici, čak se lijepo vidi isčitati natpis "BUS" ispod njega.

Slučaj No. 5

Čitatelj iz Zagreba fotografirao je policijski automobil koji je nepropisno parkiran u Zvonimirovoj ulici.

"Naime, ovdje se ne radi o nikakvoj hitnoj intervenciji ili slicnom, nego je dotični djelatnik došao na sud u namjeri da nazoči 'suočenju' ili nekoj slicnoj radnji koja nije posljedica hitne intervencije, nego je dobio nekada poziv na sud ili neki nalog da se tamo pojavi... dakle, znao je kada treba biti negdje i mogao je ranije krenuti iz policijske postaje i potraziti parkirno mjesto kao i mi svi", ogorčeno je ispričao čitatelj.

Slučaj No. 6

Još je jedan čitatelj snimio plicijsko vozilo parkirano na za to nepredviđenom mjestu. Fotografije datiraju od 07.03.2007, a automobil je bio parkiran na samom ulazu u javnu garažu i benzinsku postaju na Langovom trgu u Zagrebu gdje se jasno vide 2 znaka zabrane parkiranja i zaustavljanja.

Čitatelj napominje da su policijski službenici koji su parkirali dotično vozilo ispijali kavu u obližnjem kafiću. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene