Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka u rujnu

FIMI MEDIA Vrhovni sud će HDZ osloboditi krivnje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud o žalbama na presudu u slučaju Fimi Media odlučuje 28. rujna.

O žalbama na presudu u slučaju Fimi Media Vrhovni sud odlučivat će 28. rujna, a, kako piše Jutarnji list, o žalbama će odlučivati gotovo identično vijeće koje je prije godinu dana već odlučilo da ono što se HDZ-u stavlja na teret nepravomoćnom presudom - više nije kazneno djelo.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Danica Ramljak Konačna pobjeda Bivša ravnateljica Ruđera: "Prekrasan je osjećaj što su svi sudovi u Hrvatskoj potvrdili da sam nezakonito smijenjena"

Odluka pred samo finale izborne kampanje: Hoće li sud presudu potvrditi, ukinuti ili preinačiti?

Prema tumačenju nekolicine pravnih stručnjaka mišljenje ovog vijeća u presudi je u potpuno utemeljeno na postojećem zakonu, te oblik kaznenog djela iz kojeg u Fimi Mediji proizlazi krivnja Hrvatske demokratske zajednice od prvog dana 2013. godine više ne postoji u hrvatskom kaznenom zakonu.

Osim toga, problem nestanka ovakakvog kaznenog djela nadilazi Fimi Mediju i mogao bi srušiti čitav niz predmeta gospodarskog kriminala s iznosima koji se mjere u stotinama milijuna kuna.

Više pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene