Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

FIMI MEDIA

Odluka pred samo finale izborne kampanje: Hoće li sud presudu potvrditi, ukinuti ili preinačiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjednica Vrhovnog suda oko slučaja Fimi Media počinje 28. rujna.

28. rujna počinje sjednica Vrhovnog suda oko slučaja Fimi Media. U tri dana odlučivat će o žalbama koje su na osuđujuću presudu Županijskog suda podnijeli i obrana i tužiteljstvo. Odluka bi trebala biti poznata najkasnije do studenog.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak Analiza Andrije Jarka Zašto stranka nije kriva nego - odgovorna i kada bi Vrhovni sud mogao odlučivati o pravomoćnosti Ivo Sanader u sudnici Afera Fimi media Danas napokon presuda za megaslučaj koji traje već cijelo desetljeće: Hoće li se Sanader pojaviti na sudu?

Vrhovni sud u tri dana zasjedanja krajem rujna odlučivat će hoće li presudu Fimi Medije potvrditi, ukinuti ili preinačiti. Nepravomoćnom presudom u ožujku prošle godine izrečene su osuđujuće presude za sve njezine aktere Osim pojedinaca prvi put tada je osuđena politička stranka - HDZ.

'220 tisuća članova HDZ-a nisu odgovorni za eventualna počinjenja kaznenih djela koje su počinili pojedinci iz te stranke, ako su ih počinili', rekao je predstavnik HDZ-a Vladimir Terešak.

Nova istraga protiv Kalmete: Naručio reklamni spot za 600.000 kuna

Terešak očekuje da će Vrhovni sud njihovu žalbu prihvatiti i ukinuti presudu. Na osuđujuću presudu za sve njezine aktere podnesene su žalbe i od strane obrane i od tužiteljstva. Osim pisane žalbe pravni tim Nevenke Jurak neke stvari sačuvao je i za samu sjednicu.

'Mi smo se žalili isključivo na odluku o kazni, međutim uvidom u čitav postupak postoje određene stvari koje mi nismo isticali u našoj žalbi zato jer mi za njih nismo imali pravni interes', rekao je odvjetnik Ivo Farčić.

Bivši premijer Ivo Sanader osuđen je na 9 godina zatvora i oduzimanje imovine u vrijednosti nešto većoj od 15 milijuna kuna. Tužiteljstvo traži veću kaznu za njega i Mačeka. Odluka Vrhovnog suda trebala bi biti donesena do studenog pred samo finale predizborne kampanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene