Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fimi media

Sanaderova obrana na klupu za svjedoke poziva Luku Bebića, Jacquesa Houdeka, Mirjanu Sanader...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavilo se suđenje u slučaju Fimi media. Danas su obrana i tužiteljstvo imali priliku sudu predložiti dodatne dokazne prijedloge.

Nakon što su svoju obranu iznijeli svi okrivljenici, suđenje u slučaju Fimi media nastavilo se danas na Županijskom sudu u Zagrebu, a obrana i tužiteljstvo su imali priliku predložiti dodatne dokazne prijedloge.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

U spis je priložen spis ministarstva financija, očitovanja vezana uz nekretnine prvooptuženog u Splitu i u Zagrebu, s time da se napominje da se prijedlog za oduzimanje imovinske koristi odnosi na prvooptuženog, petooptuženu, šestoptuženu i sedmooptuženu. Što se tiče dokumentacije, predaju se i dokumenti Zagrebačke banke, PBZ-a, Raiffeissen banke i Hypo banke, a sve u odnosu na račune prvooptuženika i njegove obitelji.

Branitelji prvooptuženika predlažu da se na okolnosti provjere istinitosti iskaza drugooptuženika ispitaju sljedeći svjedoci - Davor Blažević, Luka Bebić, Jacques Houdek, Josip Šarić, Miljenko Radnić, Martin Raguž, Slaven Milanović Litre, Zoran Gobac i Mirjana Sanader, sve na okolnosti koje su pobliže navedene u pisanom podnesku koji je predao u spis. a u kojem se navode i svi ostali dokazni prijedlozi koji su obrazloženi, a navedeni podnesak postaje sastavni dio raspravnog zapisnika.

Mirjanu Sanader pozivaju kao svjedoka na okolnosti Barišićeve tvrdnje da je novac donosio u Snaderovu kuću u Kozarčevoj te da je tamo jednom prilikom bila i njegova supruga Mirjana.

Branitelji Ive Sanadera predlažu i da se dopuni financijsko knjigovodstveno vještačenje na okolnost imovinskih prilika prvooptuženika kao i da Igor Zidić nadopuni svoj iskaz, a sve uzimajući u obzir iskaz prvooptuženika kao i svjedoka koji su iskazivali o imovinskim prilikama.

Današnja sjednica Suda je završena, a nastavit će se sutra kad tužiteljstvo i branitelji uzmu u obzir sve nove dokaze.

>> HDZ: Nismo krivi, a USKOK je optužnicom odlučio o pobjedniku izbora!

Podsjetimo, jučer se po prvi put u povijestu Hrvatske jedna stranka branila pred sudom od optužbi za korupciju. Pravni zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, Vladimir Terešak, u ime stranke je rekao kako nisu krivi te da je i sama stranka bila oštećena protupravnim djelovanjem pojedinaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene