Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz sata u sat

Sanaderovih filmskih 30-ak sati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je još prije tri dana u Sabor stigao zahtjev da mu ukinu imunitet, pa sve do njegova uhićenja u Austriji, za bivšim premijerom odvijala se prava potraga.

Pročitajte i ovo Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo nema tragova Samo jedan čovjek zna gdje je tijelo malene Danke Ilić: "On je najlukaviji" Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli"

Nekoliko koraka od policijskog automobila do zgrade suda, i dvotjedni pritvor za bivšeg šefa Vlade. Ali tome je prethodilo filmskih tridesetak sati.

>> VIDEO: Naplatne kućice na kojima je uhićen Sanader

>> VIDEO: Sanaderov put od bijega do uhićenja

>> Ivi Sanaderu prijeti 15 godina zatvora

U četvrtak u 10:45 sati Sabor je zaprimio zahtjev DORH-a da se zastupniku Ivi Sanaderu skine zastupnički imunitet. Nešto prije podneva, u 11:10 sati, naša ga je kamera ulovila kako izlazi iz obiteljske kuće u Kozarčevoj i kreće prema središtu grada. Samo 25 minuta poslije, neslavna vijest se proširila, a bivši premijer već je prešao granicu na Bregani.

USKOK ga uzalud tražio na kućnoj adresi

Državni odvjetnik Mladen Bajić nije ništa htio reći. Povjerenstvo ga je popodne, u 15 sati, ekspresno lišilo imuniteta, a javnost je i službeno doznala ono što su svi već znali, zbog čega se traži Sanader. 'Zbog udruživanja za počinjenje kazenog. djela i zlouporabe položaja i ovlasti', rekao je Damir Sesvečan, predsjednik MIP-a.

Uzalud ga je USKOK toga dana tražio na zagrebačkoj adresi. Raspisana je i međunarodna tjeralica, a u Hrvatskoj mu je određen i jednomjesečni pritvor. U međuvremenu se bivši premijer javio zagrebačkom odvjetniku, želeći ga angažirati, ali i preko njega poručiti da je na planiranom poslovnom putu s kojeg se vraća za tri, četiri dana.

Pojava splitskog odvjetnika na Bregani

U petak su mu istražitelji pretresli kuću, iznijeli dokumente i računala. Na hrvatsko-slovenskoj granici uskoro se pojavio i splitski odvjetnik. Nakon što to prvo nije želio potvrditi, priznao je da je krenuo prema Sanaderu. 'Ali sam krenuo prema njemu da se nađemo i da dođemo zajednički u Hrvatsku', rekao je odvjetnik Željko Gulišija.

Cijeloga dana nagađalo se gdje se nalazi, a onda je austrijska policija potvrdila da je uhitila Ivu Sanadera u 15 sati i 43 minute na autocesti Tauern. Avionska karta za Washington preko Munchena nije mu mogla pomoći, jer su mu Amerikanci dotad već ukinuli vizu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene